Új hozzászólás Aktív témák

  • rizso

    addikt

    válasz fattyu #29022 üzenetére

    Nem vagyok write only, de attól, hogy valaki leírta egy összefoglalóban, hogy itt vezeték nélküli megoldásokkal nem foglalkozik senki, attól még azok is fejhallgatók, miért ne lehetne rákérdezni, hátha valaki mégis tud valami infót.

    & zsocy: én sem halottam még róla korábban, viszont úgy áradozott róla a fickó, hogy rá kellett kérdeznem. Hogyan vezérelném a fejemen? Ahogy pl. a ma próbált PX210-et is: nem kell olyan sok idő megszokni, hogy melyik gomb hol van. A másik: attól, hogy valami vezeték nélküli, egy halandó számára még nem biztos, hogy egyet jelent a klasszisokkal rosszabb minőséggel. Nem volt olyan sok vezeték nélküli fej-/fülhallgatóm (azt hiszem össz-vissz kettő), de pl. a Sony MW600-zal nem tapasztaltam igazából minőségromlást (igaz nem is stúdió minőségűek a zenéim, és nincs profi lejátszóm sem, csak egy laptop meg a telefonom). Aztán lehet, hogy én vagyok olyan igénytelen, vagy szimplán olyan rossz a hallásom (ami könnyen lehet, mert bár tetszett az Amperior hangja is, de a lényegesen olcsóbb megoldások között is találtam olyat, ami nekem közel azonos hangzást jelentett), hogy nem tudom hitvitaként kezelni ezt a vezetékes vs vezeték nélküli témát. Okés, otthon nyugiban, ülve vagy fekve nyilván fölösleges a wireless opció, viszont pl. metrón számomra előny, ha nincs sehol sem kábel. Amúgy kerestem én AT fejhallgatókat, de Saturnban nem találtam - vagy nem olyan volt, amit meg is tudnék venni. Abban viszont egyetértek az összefoglalóban leírttal, hogy azonos áron sokkal könnyebb vezetékes formában jobb hangzást venni, mint vezeték nélküliben.

    Na de egyre jobban tisztázódik bennem, hogy mit is keresek:
    A.
    - zárt fejhallgató
    - kompaktabb méret (ne legyen mélytányér méretű, de ne is legyen olyan parányi, ami szinte már belefér a fülembe)
    - fülre vagy fül köré illeszkedő, igazából mindegy, a lényeg, hogy legyen kényelmes (nem árt, ha a pánton van valami szivacsféleség)
    - legyen benne rendesen basszus, de mégse nyomjon el mindent (valamelyik Sony Extra Bass-t is kipróbáltam, és az már túl sok volt), korrekt középpel és magassal (viszont ezekből se legyen túl-túl sok, mert nem csípem)
    - otthon (az esetek kb. 90%-ában), utcán, tömegközlekedés közben is használnám
    - zene (kb mindent hallgatok, és abból elég sok deep house-t, populáris zenéket), film, játék
    - vezetékes, viszont cserélhető kábeles, esetleg olyan is, amihez mikrofonos kábelt is lehet csatlakoztatni (néha használnám telefonálásra is, pl. Sony MDR-10RC elvileg ilyen)
    - új, de lehet használt is, ha hibátlan, és megbízható eladótól van
    - 10-20eFt-ért talán már van pár olyan fejhallgató, ami az én igényeimet kiszolgálná, nem hiszem, hogy szükségem lenne drágábbra, viszont ha lenne egy olyan, ami minden paraméternek megfelel, akkor talán áldoznék még rá valamennyit

    B. - ha valakinek van tippje, szívesen meghallgatom, ha nincs ugorja át ezt a részt
    - mint a fenti, csak vezeték nélküli
    - legalább egy 8-10 óra működési idő
    - csatlakoztatható kábel, hogy passzív módban is lehessen használni

    Remélem nem gázoltam senkinek sem a lelki világába, és kapok még pár tippet! :R

    Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger

Új hozzászólás Aktív témák