Új hozzászólás Aktív témák

  • nyogo83

    senior tag

    válasz #50433536 #21565 üzenetére

    Igazabol ez az "elmegy az oljanyomas" relativ. Marmint olyan szempontbol, hogy amikor a visszajelzo elkezd jelezni, akkor mar regen rossz. Az nem az optimalis olajnyomas megletere figyelmeztet, hanem egyfajta "veszcsengo".
    Amikor mar elkezd neha bejelezni vagy menet kozben alladoan, akkor mar jo esellyel reges regen megkezdte a munkajat az alacsony olajnyomas (fotengely/hajtorud csapagyak kopasa).

    Gondolj bele: ha jol remlik, akkor 0,5-0,8Bar alatt jelez a gyari szenzor. Holott alapjaraton kellene 1 Bar korul lenni, fordulaton meg 3 korul. Ha menet kozben nagyobb fordulaton is csak 1-1,5Bar van, akkor eleg ha pont ugy ragad fel a csapagyrol leolvado reteg a fotengelyre/hajtorudra, hogy meg jobban elmenjen a nyomas a hezagnal.
    Na ilyenkor fog hirtelen menet kozben bejelezni, de akkor mar regen keso, mert elotte is megvolt a baj, csak nem latszodott a visszajelzon. :(

    A masik lehetseges, ha az olajpumpa doglik meg, mert akkor tenyleg hirtelen tortenik a dolog, de akkor hirtelen szunik meg a nyomas es azt eszlelve ha leallitod, ketlem hogy tartos kar keletkezik. Az esetek tobbsegeben ez a "ement kozben elmegy az olajnyomas es kuka a fotengely/hajtorud stb" mar csak a vegkifejlet.

Új hozzászólás Aktív témák