Új hozzászólás Aktív témák

  • huszi.gyb

    senior tag

    válasz DigitXT #22130 üzenetére

    Szopóroller

    x+1. felvonás:
    Múlt héten Marcell szólt, hogy jár a motor, jól veszi a lapot, patent, mehetek érte. 2017-ben lejárt a műszaki, úgyhogy szerveztem fuvart (a bérbe adott kocsit visszakértem fél napra). Hétfőn hív: beszart a vadonat új akku, garanciában javítják/cserélik, szerdán lesz meg. Mindegy, megoldjuk, kölcsön akkuval vagy valahogy, szerdára már műszaki el van intézve.

    Tegnap elhoztuk, DigitXT adott akkukat, azokat belepróbáltuk, patent, éjjel töltő, aztán majd meglátjuk.

    x+2. felvonás:
    Reggel pöcc-röff, bejöttem munkába. Majd ebédidőben pöcc-röff, irány a vizsgabázis (kb 15-20km). Éreztem, nagyon kóvályog az úton, megálltam a Bécsi út - Zay út Shell kútnál. Leállítottam a motort (éreztem, első hiba). Persze, teker, nem indul. Bikakábelt persze reggel már nem tettem el. Másik akku, szerszám van nálam... Csak imbusz nincs. Nagy levegő... Kutas rendes volt, menjek át a szomszéd szervizbe bebikázzák.
    Sziasztok! Tudnátok segíteni nekem egy bikázás erejéig?
    - Később, most nem.
    Ok, kb mikor?
    - Pihenünk. Ebédidő van. Majd.
    Ok, kösz. Elmentem.
    Szemben volt egy másik szerviz: Deák autóelektronika, ott 1p múlva ketyegett a gép, pénzt nem fogadtak el, hatalmas köszönet ezúton is.
    Kiértem a vizsgabázisra, de már se kép se hang. Gondoltam megölte az akkut a bikázás, használt volt, ki tudja...
    Vizsgáztatók segítettek, kicseréltük az akkut, frankó. Vizsga megvolt, utána motor pöcc-röff. Gondolkodtam rajta: már nagyon vissza kéne érni a céghez, bevállaljam Majával, vagy vigyem haza, és jöjjek Gladius-szal.
    Na aztán eldőlt, Budapestre beérve, eltűnt a km óra (+fék lámpán kívül minden elektronika) megint. Irány haza. Otthon nyitom a garázst, és a fent látható kép fogad: nyomja ki a hűtőfolyadékot. Gyorsan rámértem az akkura, gázra, és alapjáraton is 7,5V. Leállítottam a motort. Kiegyenlítőtartály forró, víz kering(ett). Hallottam a semmivel össze nem téveszthető ropogást/kopogást... Forr a víz... Nézem az utat, amíg menetszél volt, nem forrt meg. Hallgatózok, venti nem megy. Egy részem belül meghalt...

    Következő felvonás 1,5 hét szabadság múlva...

    www.dongosofor.hu

Új hozzászólás Aktív témák