Új hozzászólás Aktív témák

  • nyogo83

    senior tag

    válasz #50433536 #24331 üzenetére

    Nem mintha vedenem, de ezt nem egyedul a Taschner fele szerelo csinalja.

    kb 3 hete a volt Madisonom ami a sogoromnal van, leterdelt. Onindito meg se nyikkant, muszerfalon sehol semmi visszajelzes. Bebikaztak, nagy nehezen beindult, de a muszercsoport hulyeseget mutatott, vilagitas pislakolt, stb. Nem ertem ra elmenni megcsinalni, ugyhogy mondtam neki, hogy vigye el a kozeleben a motorszerelo srachoz akihez jar (kb 30-35 koruli), rengeteg motort javit hivatalos sajat szervizben, total megbizhatoan dolgozik. Egyszeru hiba, szerintem 1 nap alatt meg kell csinalnia. Hat marha nagyot tevedtem.

    3 hete all nala a robogo es pingvinezik, hogy haaat az ilyen hibat a legnehezebb kiszurni, nagyjabol megnezegetett mindent, talan meg a fesszabalyzo lehet a hibas, stb stb.
    Mikor elmondta tegnap sogor, kikaromkodtam magam: ha le is bontom a burkolatokat, hogy mindenhez hozzaferjek 1 ora(nagyon maximum), utana generatort kimerni 2-5perc, fesszabalyzot kimerni 2-5perc, a kabelezest elejetol vegeig ami ezert az anomaliaert felelos lehet maximum 10 perc :W Csak tudni kell mit es hogyan kell merni.
    A pont az i-re az volt, hogy mikor leadta, akkor 2. nap erdeklodesre mondta a srac h sajnos nem talal hozza manualt, igy nehez lesz kimeregetni a hibat (nebassz, kb 10 perc alatt kimernem manual nelkul is), ugyhogy kuldtem manualt, hogy adja oda a sracnak :U

    Az a nagy budos helyzet, hogy a motorszerelok nagyon nagy tobbsege lehet kepben van a mechanikus javitasokkal (ugye esetek tobbsegeben unalomig ismert fek/lanc/vezermulanc/teleszkop javitasok). De hogy egy alap szintu elektromos mereseket ne tudjon es ne is akarjon elsajatitani, az felhaborit. Meg az injektoros, ABS-es motoroknal is annyira alap szintu kabelezes es elektromos rendszer van, hogy 1 het betanitas utan egy majom is diagnosztizalni tudja 2-3 hibajelensegbol a dolgokat.

    A legtobb 2010 elotti robogo/motor elektromos rendszere egy zseblampaeval vetekszik, hozzajuk kepest urhajo egy Trabi rendszere.

    Bezzeg Tasi szidja a MAMI-t, ahol legalabb a vasutas fejebe ilyen alap mereseket belevertek volna, ha mar a sokat emlegetett 30 ev motorszereles alatt nem volt kepes megtanulni.

    Az meg mar mas tema, hogy pl az en pofamrol nagy fusttel egne a bor, ha ilyen szoveggel kellene elkuldenem ugyfelet, hogy nem tudok egy feszultseget, szakadast es diodat kimerni a megfelelo helyen.

    najo, duhongest befejztem, csak mar unom, mert utobbi idoben ez kb a 10. eset amikor ilyennel szembesulok. Esku, ha beleunok a jelenlegi munkamba, nyitok egy villamossagis szervizt.

Új hozzászólás Aktív témák