Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    Kérdeztétek többen is, hogy mennyire pontos a Shelly 3EM. Végre lett hely a szekrényben (96 DIN-es lett, biztos ami biztos :D), így már be tudtam kötni a fővezetékekre is. Így néz ki a DSMR és a Shelly (három fázis szummája) egy grafikonon:

    A DSMR ugye 10 sec-es adat, a Shelly meg random küldi, annak függvényében, hogy volt e változás akár 1 sec-es is lehet a gyakoriság, ebből adódik a görbében egy kis csúszás. Egzaktabb eredményt az fog majd adni, ha egy naptári hónapra megnézek majd egy kWh összegzést. 1 órára vetítve egyébként 0.436kWh lett ELMŰ és 0.438kWh Shelly oldalon valamikor délután amikor szemmel és stopperrel figyeltem az órás counter nullázást. Holnap éjfélre lesz "tiszta" 24 órás adat, majd megírom azt is, meg a havit is. Amúgy mérőpont és az óra között 3db kb. 8 méternyi 10-es vezeték lehet.

    Külön jó benne amúgy, hogy a benne levő 10A-s relé dry contact (ezt eddig nem is tudtam, pedig a megjelenés óta megvan), szóval bármit lehet vele kapcsolgatni a szekrényen belül, FI reléktől függetlenül.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák