Új hozzászólás Aktív témák

  • Balázzs

    senior tag

    Tisztelt Ügyfelünk! Korábbi tájékoztatásunknak megfelelően az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt.-vel fennálló egyetemes szolgáltatói szerződése – a felek elszámolási kötelezettsége mellett – 2021. szeptember 1-jével megszűnt, az MVM Next-tel pedig új egyetemes szolgáltatási szerződése jött létre. Ezúton szeretnénk Önt néhány aktualitásról tájékoztatni a háztartási méretű napelemrendszerhez kapcsolódóan. A jogszabályoknak megfelelően a szolgáltatóváltás miatt az ELMŰ-ÉMÁSZ köteles elszámolni Önnel a végelszámoláskor esetlegesen keletkezett betáplálási többlettel, annak folytatólagosan történő felhasználására nincs lehetőség. Ez azt jelenti, hogy az augusztus 31-ig keletkezett betáplálási többletet az ELMŰ-ÉMÁSZ átveszi Öntől: természetes személy, lakossági felhasználó esetén a végszámla mellé csatolt nyilatkozat benyújtását követően; egyetemes szolgáltatásban vételező, nem lakossági felhasználó, adószámos magánszemély, egyéni vállalkozó esetén pedig a számla kiállítását és megküldését követően. A 2021. szeptember 1-je és a szerződése szerinti elszámolási időszak végéig történő fogyasztását majd az MVM Next felé kell kiegyenlítenie az elszámolási időszak végén. Annak érdekében, hogy a végelszámolás a jogszabályban rögzítettek ellenére ne érintsen hátrányosan egyes ügyfeleket, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatallal együttműködve az MVM Next és az ELMŰ-ÉMÁSZ speciális megoldást dolgozott ki. Ennek értelmében a teljes elszámolási időszakra vonatkozóan számoljuk el a többletbetáplálással összefüggő rendszerhasználati díjat. Ez azt jelenti, hogy a végszámlában és az azt követő első elszámoló számlában megvizsgáljuk a fogyasztás és a visszatáplálás mennyiségét és a többletbetáplálási mennyiséggel a rendszerhasználati díj mennyiségét korrigáljuk. Ennek kezelhetősége érdekében számlázási rendszerünkben fejlesztést hajtunk végre.
    Ha az Ön szerződés szerinti elszámolásának időszaka szeptember, október vagy november hónapokra esik, csak abban az esetben kapja meg elszámoló számláját, ha a végelszámoláskor nem rendelkezett betáplálási többlettel. Ha az Ön végszámlájában betáplálási többlet volt elszámolva, csak a hamarosan elkészülő fejlesztéseket követően lesz lehetőségünk pontos elszámolást készíteni, és így elszámoló számlát kiállítani. A jövőbeni elszámolásokkor keletkezett többlet villamos energia ellenértékének kifizetésére vonatkozó igényét az MVM Kontó Zrt., 7031 Paks, Pf. 152 címre kell küldeni.

    Természetes személy, lakossági felhasználó által beküldendő dokumentum
    - Nyilatkozat és kifizetési kérelem
    Egyetemes szolgáltatásban vételező, nem lakossági felhasználó, adószámos magánszemély, egyéni vállalkozó által beküldendő dokumentum- Az ügyfél által az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. részére kiállított számla Megértését és együttműködését köszönjük!
    Üdvözlettel
    MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.

Új hozzászólás Aktív témák