Új hozzászólás Aktív témák

  • süti5

    őstag

    válasz senki68 #24385 üzenetére

    Fújja ki a szobából a levegőt, valahol azt nyilván pótolni kell, nem? Ezért áramlik befelé levegő az ajtók, ablakok réseinél. Ha fullra le van tömítve, akkor meg vákuum alakul ki.

    Így hirtelen pl.

    A visszaáramló friss levegőre a mobil klímának szüksége is van. Ha egy lakást – új nyílászárók szorosra zárásával, és légbevezetők lezárásával – szinte légtömörre lezárunk, és a mobil klíma kivezető csövét falfuraton keresztül vezetjük a szabadba, akkor a lakásban előbb utóbb vákuum alakul ki, amit a bent tartózkodók nem érzékelnek, de a klíma sajnos igen. Kialakul egy olyan egyensúlyi állapot, amikor a készülék már nem képes elszívni a levegőt a belső térből, ezáltal a hőleadó hűtése is megszűnik. Emiatt nem csak a hűtés áll le, de a mobil klíma is károsodhat. A szakszervizek gyakran találkoznak ebből az okból meghibásodott készülékkel.

    [link]

    A mobil klíma működése
    A mobil klíma működése közben a hideg levegőt a beállított ventilátor sebességével elkezdi befelé fújni. Kicsit hátrányos, hogy a készülék közvetlen a tartózkodási térbe önti a hideg levegőt. Kevésbé egészséges, ha a nyári forróságban közvetlen ránk ömlik a hideg levegő.
    Ezzel egyidőben a kivezetőn a mobil klíma fújja ki magából a meleg levegőt. Ügyelni kell, hogy a szobában legyen levegő utánpótlás (szellőztető), különben a gép úgynevezett vákuumot csinál a szobában ami a tartós működés során a mobil klíma meghibásodásához fog vezetni. Illetve a hatásfoka sem lesz megfelelő.

    [link]

    A beltéri klíma a helyiség levegőjét elszívva hűt, és az ebből adódó nyomás különbség kis vákuumot képez. A vákuum hatására a nyílászárók résein, vagy az erre a célra kialakított nyíláson ömlik be kintről a meleg levegő, amit a klíma újra lehűt, és egy véget nem érő körforgás alakul ki.

    [link]

Új hozzászólás Aktív témák