Új hozzászólás Aktív témák

  • Doom

    aktív tag

    válasz Doom #33864 üzenetére

    Sziasztok ismét!

    Megfogadtam a tanácsokat, és kértem be ajánlatokat a szövetség honlapján keresztül. Eddig 7 cégtől kaptam, és valóban mindegyik szabad szemmel láthatóan alacsonyabb mint az előző.
    Egyelőre a Huawei inverteres árak 570e és 625e Ft / kWp között szórnak, de kaptam SolarEdge-eset is, ami 690e (4 kWp-es rendszer).
    Lenne pár kérdésem, nagyon köszönöm, ha tudtok ezekben segíteni.
    1. Azt jól szűrtem le, hogy ha nincs árnyékolás a tetőn, egy irányba néznek a panelek, és a dőlésszög is azonos, akkor nincs nagyon értelme félmillióval többet kiadni a SolarEdge rendszerért?
    2. Kaptam egy ajánlatot SolarEdge SE2200H inverterrel, ami jóval olcsóbb, mint a többi SolarEdge-es (513e / kWp), de azt találtam róla, hogy ez egyfázisú. Ez jelent valami hátrányt, érdemes ezt számításba venni?
    3. Az akkumulátoros kiegészítésre eddig egy cég "reagált", ők Huawei akkumulátort raktak az előzetes ajánlatba. Honnan lehet tudni, hogy melyik inverterhez lehet akkut kapcsolni? Gondolom a Huawei SUN2000-4KTL-M1-hez lehet, mivel amellé írták, de pl. a SolarEdge SE4K-hoz lehet?
    4. Megnéztem a mérőórámat, ha minden igaz, ez egy Ad-Vesz óra (rá van írva, meg a neten a típusra keresve is ezt szűrtem le). Ez azt jelenti, hogy nekem nem is kell majd cseréltetnem?

    Előre is köszönöm az ismételt segítséget.
    Üdv,
    D

Új hozzászólás Aktív témák