Új hozzászólás Aktív témák

  • hurjup

    csendes tag

    Atolvastam a tema osszefoglalot, es a keresot is hasznaltam, de valaszt nem talaltam par kerdesre. Epito jellegu valaszokat szivesen fogadok (masik forum ajanlasa is er, sot).
    Kontextus: Sziget uzem, akku nelkul. Alapvetoen gondolatkiserlet, jatek, nyilvan okkal nem futottam bele az interneten. Meg egyszer: a megvalosithatosag a kerdesek lenyege, a celszeruseget ne firtassuk!
    - #1: Nyugatabbra mogyeszokert (400-600eur) lehet kapni vallalhato, 800Wp-s erkely eromuveket (pl "Balkonkraftwerk" a nemeteknel). Ebbol vegso soron egy villasdugo log ki amibol valtoarom jon ki. Fog az ember egy tobb aljzatos hosszabbitot, "kabelteleniti", radugja az eromuvet, kap par aljzatot amibol valtoaram jon ki. A kerdes, hogy mi tortenik ha erre radugok egy fogyasztot? A pelda okaert legyen 500W-os villanymotor aminek - gondolom - nem tesz jot ha eheztetik, raadasul a nap folyaman barmikor beindithatom. Torvenyszeru hogy lesz olyan idoszak amikor 500W alatt lesz az aktualis termeles. Ilyenkor a (mikro)inverter letilt, vagy a motor eg le? Vagy eleve el sem indul, mert az elindulaskor nagyobb az aramfelvetele mint ami az eromubol a legjobb esetben ki tudna jonni / jellemzoen van valami vedelem barmilyen villanymotoros holmiban?
    - #2: Ha a motor leegese a valasz #1-re, letezik olyan "egyszeru" berendezes ami beallithato ugy hogy x watt alatt lekapcsol, folotte pedig aramot ad?
    - #3: Gondolom egy power station ha nem is egyszeru berendezes, de #2 problemajat megoldja. Es ezzel ki is leptunk a kontextusbol, es elertunk a valodi sziget uzemhez.

Új hozzászólás Aktív témák