Új hozzászólás Aktív témák
-
bored
tag
válasz
TommyGun
üzenetére
Én a 2FD-t toltam föl, ezzel eddig nem volt baj, és megy vele a bitsetting is.
Bővebben: link -
bored
tag
válasz
fazi1985
üzenetére
DVD-nél nekem sincs...., de bajom sincs.
Valami más lehet ott a gáz. Teszt végigmegy? Ne írjál rendszervinyóról, defrag, antivir kikapcs, esetleg neroban az ultrabuffer növelése. Meg persze ne piszkáld a gépet írás közben, ha nem muszáj. Lehet a lemez is, talán firmware, de azt igazából nem hiszem. DMA? Driverek? Ennyi. -
bored
tag
válasz
zsigiface
üzenetére
vezérlőpult - rendszer - hardware - eszközkezelő - ide/atapi vezérlők - másodlagos ide csatorna - speciális
Na itt a jelnlegi beállításnak kellene udma2-n lennie. Ha fönt van a cd olvasó, akkor PIO-ban van? Csak nem egy LG? Mert akkor ő a bűnös, lefogja az IDE csatornát.
Olyan kábelt nem tudok, amit nem kell lehuzigálni. Viszont gyorsan száműzném azt az olvasót a gépemből, mert tud a NEC is olvasni. Hirdesd meg a ph-n!
Esetleg valami külső rack, ha ragaszkodsz hozzá, de annyit meg nem ér az egész. -
bored
tag
válasz
zsigiface
üzenetére
Minek az az sp2? De most komolyan....Egy csomó olvasnivaló van arról, hogy akad valamivel, ilyen-olyan szivacs van vele, meg már van neki javítása is..... Ehhh... Mit nyersz vele, a beépített tűzfalat? Vagy az auto frissítéseket? Ezek után meg se próbáltam fölrakni. SP1-gyel majdnem egy éve megy a gépem, nincs vele semmi gáz. Persze ez csak az én véleményem, meg az is igaz, hogy van 1 !!!!!!
ismerősöm, akinél egyből ment rendesen, és tudtommal most is OK. -
bored
tag
válasz
zsigiface
üzenetére
A nero-ból melyik van? Frissíts újabbra, ha nem az volna fönt, mert asszem csak valhol a 6-os sorozatnál lett sp2 komp. Image-ek írásához, másoláshoz az alcoholt használom.. Esetleg cd-hez próbáld meg a DeepBurner-t, nálam működött, free is van belőle, de a nero sztem jobb.
-
bored
tag
válasz
zsigiface
üzenetére
ld_v1_final
Állítólag ez most a legstabilabb.
Frissíteni meg lehet elvileg nagyon sokszor.
Cd-től függ, hogy hányszorosan engedi írni, TDK-t és Primediscet már írtam 48*-osan, de maradok a 32*-esnél. 1-2 perc nem számít, inkább legyen biztos, elvégre nem cd-khez optimalizálták ezt a cuccost. Sajna gyors alapanyagoknál a legkisebb sebesség 8*-os, pedig audióhoz nagyon kéne lassabb is. 4*-es CDRW-t nekem csak 4*-esen engedi. -
bored
tag
Nem vagyok éppen pc szakértő, így ezekről a dolgokról elég homályos elképzeléseim vannak. Mindazonáltal tudomásom szerint a DMA a Direct Memory Acces rövidítése.
Tehát, ahogy én gondolom, nagyon leegyszerűsítve:
1. a proci szól a meghajtónak, hogy kezdjen el olvasni
2. a meghajtó, DMA képességeit kihasználva, a procit megkerülve, elkezd írogatni a memóriába
3. onnan meg (pl. másolásnál) a vinyó kezdi olvasgatni az adatokat.
Valakinek persze figyelnie kell, hogy mekkora adatmennyiségek nyomuljanak, és a memóriában is legyen szabad hely. Gondolom, ezekért a dolgokért az alaplapi csipkészlet, és annak driverei felelnek. Ha így van, akkor azok a dolgok, amik alapvetően meghatározzák az adatáramlás sebességét, a meghajtók, a memória, a csipkészlet, ennek driverei. Na de akkor egy másoláshoz minek a proci? Hm.... Valamire azér biztosan kell.
A leírtak fényében nem gondolhatom, hogy egy 2500-as Barton magos proci kétszer olyan jól dolgozhat ilyen feladaton, mint egy 1700-es Palomino-s. De asszem, ez már egy másik topic lehetne.
Csináltam gyorsan egy tesztet:
gyári DVD olvasása, Nec3500:
1* 8
2* 14
4* 25
8* 47
DVD-R Nec 3500:
1* 8
2* 14
4* 27
8* 50%
A Teac DV-516D olvasómnál ezek az értékek 2-3%-al alacsonyabbak.
Aztán meg tesztelgettem minkettőt adat és audió CD-kkel is.
Itt a legnagyobb procithasználat 8% volt, és érdekes módon következetesen a NEC nyert, átlagosan 1%-kal.
Gyári audiónál a Teac 8*-os procihasználati eredménye: n/a
Közben meg az Exact Audio Copy-val ugyanezt a korongot a vége felé már vidáman grabbeli 15*-ösen.
Ki érti ezt? Na megyek, főzök inkább paprikáskrumplit.
[Szerkesztve] -
bored
tag
Audiót írok NEC-cel. Berakom a Sony asztali cd-játszómba és tököl vele vagy 2-3 másodpercig, mire megismeri, aztán a lejátszás már ok. A lemezek egyébként jól sikerültek, a pc-n ellenőrizve tökéletesek. Fujinál, TDK-nál, Primediscnél is ez van.
A régi LG cd-íróval készülteket beolvassa egyből, mint a gyárit, <0,5s alatt.
Nem túl nagy gond, csak fölfigyeletem rá. Valakinek ötlete, hogy mitől van? -
bored
tag
válasz
reddragon
üzenetére
Nagy a zavar ezügyben a nec-es fórumokon. Quikee naponta többször is nyom új verziót, most az megy, hogy más lemezhez való stratégiát állít be a fw-ben, többen meg tesztelik, küldik az eredményeket. Meghajtóhalálról emiatt még nem olvastam, de azér sok söralátét készült. Én várok, amíg azt nem mondják, hogy végre stabil lett valamelyik verzió, mert ahogy látom, az a mostani küzdelem lényege, hogy minél gyorsabban lehessen írni a lemezeket, pl 4*-est 8*-osan. Ez meg annyira nem érint, nem boltolok az írással, kivárom a negyedórát 4*-es írással, még a 8*-os aritán is. Amt megírok, azt valszeg szeretném esetleg 1-2 év múlva is olvashatónak látni. A Liggy-féle 2.18SE-t ajánlja Quikee is, általános használatra.
-
bored
tag
Az olvasási sebesség alacsonyabb lehet némelyik írt lemezzel, próbáld más típusokkal, gyárival is. Nálam 16*-os fölé is megy.
A via-s drivert sztem érdemes használni, frissíts a legújabbra, nálam alapból fölkerült, nincs is vele gond.
A nero drivespeed arra való, hogy korlátozni tudd a meghajtód sebességét, pl. ha nagyon hangos, vagy félsz, hogy fölrobban a lemez
De a NEC nem hangos
, szóval ne használd sztem.
A eszközkezelőben, az ide vezérlőknél megnézheted, hogy udma2-n megy -e a meghajtód, ugyanitt van a via busmaster vezérlő is. Az írót jumperold masternek, ne hagyatkozz a cable select-re.
A 91%? Hát, talán a proci . Most megnéztem enyimen (2500, Barton), bizony 49% 8*-os sebességnél. Mennyi lehet 16*-osnál???????
A 80 eres drót meg biztos ok. -
bored
tag
Arra gondoltam, ott meg is van minden info, de az egyszerűség kedvéért, a bitsetting arra való, hogy a plusszos korongokat minuszosként lehessen írni, így néhány régebbi olvasó is látja majd. Egyszer kell beállítani, ha sikerül. Némelyik fw-nél, néhány alaplapnál nem mindig sikerül, de próba.... Van vagy 500 lehtőség, és resetelni is lehet. Frissíts nerot, az újból lehet állítani, meg talán felismeri rendesen a meghajtódat.
-
bored
tag
Nekem a NEC 2.79RPC van fönt, de a Liggy féle beta10-esről jobbak a hírek. Még várok vele kicsit, hogy kiforrja magát, addig szorgalmasan olvasgatom a guruk fórumait.
Bővebben: link
és
A fw frissítés mindig kockázatos, Te tudod!
Bár kétségtelen, hogy az új fw-ek már cd-hez is más írási stratégiát alkalmaznak.
Újabb=jobb. Elvileg.
Olvasásra a TEAC-ot használom, egyrészt mert van
, és jól olvas, másrészt meg így nem strapálom az írómat.
Fuji-val sose volt gondom, én is írok arra audiót. Meg Primedisc-et is javallom, évek óta bevált nálam.
Nec-cel cd-t csak max 32X-esen írj, hogy nálam sosem hibázott így.
Az írási sebesség kalibrációt pedig nem használom a neroban.
Nekem bejött a 6.6, sztem érdemes frissíteni, bár az előzővel se volt problémám. -
bored
tag
1. Igaz, de másik fw-rel megoldható.
2. Pontosan.
3. A princora egy ideje mindenki háklis.
A sárga vonal a fordulatszám.
Írni kell vele egy tesztkorongot. De megtették már mások.
bored
tag
válasz
reddragon
üzenetére
2.18SE
bored
tag
válasz
reddragon
üzenetére
2c8se ment magánba. Nekem fönt van, a gyakorlatban eddig nem vettem észre változást a 2f8-hoz képest, kivéve persze, hogy megint Nec meghajtóm lett.

Itt szép gyűjteményt találhattok Nec firmware-ekből.
[Szerkesztve] -
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- OLED monitor topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Óra topik
- Kuponkunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P52 XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4271
- 16gb (2x8gb) Micron DDR5 SODIMM 4800 Mhz RAM
- Prémium iPhone 15 Pro Max 256 GB tárhellyel, 100%-os akkumulátorral (5 ciklus) és 6 hónap garival
- iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4305, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ismerősöm, akinél egyből ment rendesen, és tudtommal most is OK.

De a NEC nem hangos 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)