Új hozzászólás Aktív témák
-
biega
aktív tag
Sziasztok!
Előlapot keresek NEC-3500 írómhoz (esetleg egy tönkrement író is megteszi), ha van valakinek egy elfekvő darabja kérem ne tartsa magában.
-
scica
csendes tag
Hali !
Két év alatt jópárszor frissítettem már rajta firmwaret.
Mindig simán elindítottam a progit, rendesen XP alól.
Csak ne legyen áramszünet vagy ne faggyon ki a win más program miatt frissítés közben, akkor sikerülni fog.
Sztem bőven elég ha leállítasz minden futó progit arra a kis időre (tűzfal,vírusirtó,MSN meg mittudomén).
Nekem mindig sikerült, de garanciát nem vállalok -
codec
senior tag
Sziasztok!
Aki már frissített firmware-t ezen a típusú írón legyen olyan jó írja le, hogy csinálta.
Valóban csak csökkentett módban, és pio beállítások mellett lehetséges a frissítés?
Mire érdemes még odafigyelni frissítés elött?
Segítséget előre is köszi! -
biega
aktív tag
Sziasztok!
Előlapot keresek NEC-3500 írómhoz, ha van valakinek egy elfekvő darabja kérem ne tartsa magában. -
frankie!
őstag
Sziasztok! Nem tudja valaki, hogy a Philips +R 16x-os lemez ugyanolyan jól szerepel-e ezzel az íróval, mint a 8x-os?
És a 3500 ahsonló eredményeket hoz, mint a tesztben vizsgált ND-4551A ugye?
http://prohardver.hu/c.php?mod=20&id=1091&p=4 -
kisninja
őstag
-
kisninja
őstag
Upp me kéne az elektronika.
-
kisninja
őstag
Sziasztok keresek eme íróhoz (nd-3500a) elektronikát remélem lesz valakinek egy
-
gaba32
csendes tag
ÚJ firmware! 2.1B
[link] -
bord
csendes tag
sziasztok!
nec 3500 ír cd textet? -
tisn
addikt
Help!
Nec3500 dvdiróm van, eddig hibátlanul működött. Most invalid block addressel elrontottam kb 10 lemezt, mindegyik TDK dvd-r, két csomagból. (amit kb 1 hónap eltéréssel vettem.) A dvd-rw-t jól megírja, dvd+r-em most nincs itthon, előzőleg ezeket írtam, gond nélkül. Nérót újraraktam, firmware-t frissítettem, mi lehet a gond? -
róland
veterán
UP!
-
róland
veterán
Mennyire gáz, ha egy OEM írót akarok frissiteni az új FW-re? Mert a leírásban az szerepel, hogy nem OEM-hez adták ki. Van eltérés az OEM és a dobozos változat között? ND-3500AG-m van.
-
ANT
őstag
Hali, mindenki!
Tegnap megpróbáltam megírni első DualLayer DVD-met, de az írás 29%-nál leállt hibával, közvetlen előtte még megjelent a ''Nagy DVD kompatib. beállítás sikeresen megtörtént''
(NEC 3500, 2.1A fw, Nero 6. 6. 0. 16.)
Tudja valaki a megoldást?
Előre is köszi! -
esztergás
csendes tag
válasz
IRON STORM #602 üzenetére
Helló.
Te használod ezt fw-ét. Nem zavarja meg az írót!!
Én is leszedtem de még nem raktam fel, vártam hogy valami visszajelzést olvassak itt, de még senki nem nyilatkozott erről.
Köszi!!!! helló. -
szaboil
csendes tag
Hellóka! Nem vagyok olyan nagy guru a számítógépen, de van egy Toshiba DVD-ROM SD-R 5002 elvileg CD-DVD író a gépemen. CD-t gyönyörűen tudok vele írni, de DVD-t nem úgy viselkedik, mintha nem is érzékelné a lemezt. Hogyan tudok és egyáltalán tudok-e vele DVD-t írni? Köszike. Üdv.
-
Apuuuu
csendes tag
Üdv.
A helyzet mit sem változott, mióta írtam 2 teljes reinstall volt. Áttértem verba -8r lemezekre. Az írás hol sikerül, hol nem. Az asztali lejátszón nem futó lemezeken csinál a szélükre egy kb-6-7 mm széles sötétebb sávot. Most egy xbox dvd-t rontott így... A számítógép gond nélkül olvassa őket. Ilyenkor mi van? -
nebulo5
senior tag
nálam :2.1A FW-vel dolgozik,bitsettinget lehet vele állítani.
-
nebulo5
senior tag
Egy éve használom, kb600-650 lemezt írtam vele, tökéletes alkotás.
-
Surranó
aktív tag
válasz
hi!
eltűnt a site? megnéztem a nec honlapján (Europe->Germany) is, de ott még csak 2.19 van. Mi ez a 2.1A? valami kiszivárogtatott cucc? vagy a nec van lemaradva?
szerk ok usában megvan.
[Szerkesztve] -
Surranó
aktív tag
válasz
hivatalos? mit tud? ha a mellékelt linken le van írva, akkor megtalálom, köfi
(szerk) hm. dvd+r és -r stratégia is új verzió. Nemtom, nekem +rw kéne inkább...
[Szerkesztve] -
IRON STORM
őstag
Új firmware 2.1A
http://www.micheldeboer.nl/firmware/3500/NECND350_v21A.zip -
Surranó
aktív tag
válasz
szeva000 #599 üzenetére
Első kísérlet: lehetőleg legyen a drive sec master, sec slave nélkül.
Második kísérlet: lemez típusa milyen? nem értek hozzá, de itt mások igen, és valami DVD Identifier vagy mi nevű cumóval a nyersanyagról is pontos infót tudsz adni az itteni okosoknak.
Egyébként nekem meg fordított tapasztalataim vannak. A +RW-imet (TDK 4x, Verbatim 2.4x) rendszeresen rontja, de azért általában 4-ből 3x jól megírja (kivéve ha már úgy 6-8 órája folyamatosan használom a drive-ot írásra-olvasásra...), eddigi egy +R-emnek (TDK 8x) a közepébe rontott bele (egy fájl sérült meg, a többi jó). A -R-jeimet (SKC 4x, TDK 8x) eddig hiba nélkül írta, csak ellenőrzéskor ijesztget a Nero, hogy elrontotta (de Total Commander szerint a fájlok bitre ugyanazok)
A többletköltséget, ha típuscserével is vállalják a garanciát, lehet h levásárolhatod, de lehet, hogy aktuális áron számolják az árkülönbözetet, és akkor még neked kell fizetned. -
szeva000
addikt
Az a helyzet,egyszerűen még ilyet nem láttam!
VALAKI?
Kipróbáltam más gépben,amiben 3500-as író is volt,ráadásul ua. az a fw és mégis ugyanolyan szar.
Tehát a mai napig semmi értelme nincs semminek!
CD-t és +R-es DVD lemezt tökéletesen írok,a -R-est meg nem írja meg,hanem CD-nek ismeri fel!
Remélem kicserélik
Kicsit OFF,de volna egy kérdésem.
Ha ezt az írót jóval drágábban vettem,mint a mostani árak és adnak helyette valami mást(NEC3520-40),ami olcsóbb sokkal,akkor mi van a töblet költségemmel?? -
szeva000
addikt
Mi a fene lehet az mikor a +R-es lemezeket tökéletesen tudom írni,a -R-est meg 1-2-2,4X-es írásra ajánlja,de azonnal aztán hibával leáll az egész.
A winfost is már újraraktam mérgemben. -
-
-
szeva000
addikt
Ezzel a k*rva 3500-al még mindig nem lehet tesztelni a DVD-ket?Már rég megvan,hátha tudna már valaki valami FW-t ami segítene.Másképpen össze fogom törni.
-
ezekiel
aktív tag
de ha nem konstans ahogy mondod akkor egy pio miért írja meg max 8perc alatt 8x san a dvd-t?
-
Surranó
aktív tag
Nekem is 8x sebesség úgy 10perc alatt megy le. Szerintem azért van, mert nem konstans 8 az a 8, és tapasztalataim szerint a végét nagyon lassan írja (és nagyon lassan olvassa vissza!) Erről is biztos volt itt szó a fórumban, de ha valakinek kevesebb energia lenne leírni v kulcsszavakat mondani legalább, akkor nem keresem meg
-
ezekiel
aktív tag
de mondjuk semmi köze az én hibámhoz! Na mind1! az a helyzet hogy max 4szeresen tudok írni vele! 2.19 firmware. nem tom mér! tdk, arita, ridisc, imation
mind max 4-6 szorsan mivel max 10 perc alat végez!Nem tom mér!
Kipróbáltam már azt is hogy átkötöm slavről masterre! De ugy se! firmware csere ugyse! nem tom! pls!
Egyáltalán a book typenak van ehhez köze? -R lemezeknél?
[Szerkesztve] -
ezekiel
aktív tag
Csáó! egy kérdésem volna! Ennek az írónka a booktypja milyen beállításokkal rendelkezik alapon!??
-
Apuuuu
csendes tag
Üdv
Traxdata -8X-os lemezeket írok, 6X-os sebességgel. Most vettem észre, hogy az utóbbi időben írt filmjeim a gépben lejátszva gond nélkül mennek, de az asztali lejátszók fel sem ismerik őket. Hol lehet a gond?
[Szerkesztve] -
nebulo5
senior tag
Hello Mindenki!
Végigolvastam a topic-ot,múlt év szeptembere óta használom a NEC-3500-ast, kb 230-250 dvd-t, és valamivel több cd-t írtam vele.Nagyon elégedett vagyok, egyet sem rontottam.Már elég régóta ARITA -R 8X lemezt írok 8x-an. FW-2,18 a feissítésem.
Kérdés:érdemes lenne más FW után kutatnom, vagy keressek gyorsabban írható DVD-t?
[Szerkesztve] -
air
nagyúr
Ti hallottatok mar valamit a 2R8-as fw-rol?? Allitolag ezzel mar megy a PI/PIF teszt a dvdinfoproban, de en sehol nem talalom ezt a fw-t.
-
róland
veterán
Érdemes FW-t frissíteni 2.16-ról 2.19-re?
-
PPeter
addikt
A szitázható lemezen semmilyen felület nincs, csak a sima ezüst coating réteget látod. Ezt szitázni, vagy offset nyomdai eljárással szokták megnyomni. De nem nyomtatni. A nyomtatható lemez szokott fehér lenni. Ezt viszont nem szitázzák, nem nyomják, hanem nyomtatják, általában tintasugaras módszerrel.
-
róland
veterán
Szitázható: szitanyomással grafika, szöveg nyomtatható valaminek a felületére. Itt azt jelenti, hogy gyárilag egy fehér festékréteg van a lemez felületén, melyre szitanyomással, vagy tintasugaras nyomtatóval lehet nyomtatni (magyarul nem jön le, nem kenődik el a tinta/feték).
-
vtechun
veterán
a 3520 -as rosszabb ennél?
-
atee07
tag
Lenne egy kérdésem,nekem néhány lemeznél csak sz@rakodik az író,pl TDK-nál is,meg olvasás közben kattog néha,ill ha bekaőpcsolom agépet,akkor is mindig kattan egyet.Eddig ezt nem csinálta.Kérdezem én,ugye ez nem egészséges???
-
bored
tag
válasz
TommyGun #565 üzenetére
Én a 2FD-t toltam föl, ezzel eddig nem volt baj, és megy vele a bitsetting is.
Bővebben: link -
TommyGun
őstag
-
TommyGun
őstag
2.19-es FW-vel van valakinek tapasztalata ? Érdemes frissíteni ? Gondolom kalibrációs adatokkal van tele....
[Szerkesztve] -
Met
nagyúr
válasz
james008bond #562 üzenetére
Hát ha jól megírja akkor nincs gond, csak nekem igen sokat rontott
-
Met
nagyúr
válasz
james008bond #560 üzenetére
4120B, Riteg G05ös (8xesen írható), csak 4xesen hajlandó írni, se lassabban se gyorsabban és amit próbáltam , Ridata és nyomtatható lemez, kb. minden 3-4 lett jó
és a TDK nyomtatható lemezeket se nagyon csípte, első jó lett, következő 4 szar és aztán megint egy jó
az írás közben állt le valami hibával
lehet, hogy a 4163 (vagy milyen)-nak már nincs ilyen gondja -
ngabor2
nagyúr
Valaki esetleg meg tudná mondani, hogy Linux alatt hogy tudom a fw-t frissíteni? Ha már egyszer 8x Aritára írok, akkor írja 8x-osan... jelenleg csak 4x-esen bírja.
-
atee07
tag
Hát nekem +az lenne a problémám h a dvd-ket nem nagyon akarja olvasni,legalábbis a Princókat nem,de 7végén a Samsunggal sem boldogult,tegnap a Nero behalt a Ridisccel,de a Clone átnyomta.Vkinél van v volt vmi hasonló probléma???
-
Met
nagyúr
Ha minden jól megy ma veszek egy NEC 3500-öt (OEM fekete), ha nem megy jól akkor egy 3520-at
AZ LG lemez finnyáságánál az is jobb -
dav_id
csendes tag
Hali
Nemtudom találkozott-e már valaki olyan problémával, hogy a CD lemezeket nem akarja beolvasni, de a DVD-t normálisan kezeli. Tegnap még irtam vele CD-t, ma meg nem akarja beolvasni csak kattog. Próbáltam többféle Cd-t is de semmi. Frissítettem a Firmware-t, de az sem ahsznált? Valakinek van valami ötlete? Előre is köszi a segítséget! -
mr_ricsi
veterán
Találkozott már valaki olyannal, hogy DVD írás közben a 3500 kattan egyet, aztán a kész lemezen lesz egy ''Szaturnusz-gyűrű''?
-
atee07
tag
Az lenne a kérdésem h az új firmware egy .bin fájlt tartalmaz,és lehet h hülye vagyok, de nem tudom h ezzel mit kezdjek.Hova kell berakni?
-
atee07
tag
Van új firmware itt,2.19-es:
Bővebben: link
Lenne 1 kérdésem,tegnap próbáltam Princo lemezeket átírni,Nero nem is indult vele,clonedvd-vel csináltam,minda 4 lemeznél 3gb fölött szart be vhol az olvasás,gyakorlatiag negyed megát olvasott be legalább 5mp alatt.Tudom h szar ez a lemez,nem is én írtam,de nem tudtok vmit mondani???
[Szerkesztve] -
Magnat
veterán
Kicsit megkésett az infó, de szereztem szitázatlan TDK man. kódos lemezeket (2 féle sorozatból is van), elvileg 8xosan, gyakban 16xosan ír6óak. Alapból 4xesen írom, de tettem pár próbát: 8xos sebességgel 7.30 alatt ír, 16xosan meg 5.50 alatt, és visszaolvasva ok mind a kettő ... Azóta 16xosoan írtam még párat, amikor elfelejtettem visszavenni a sebességet, összesen kb 5 darabot, 1ikkel sem volt gond, pedig volt olyan eset, észre sem vettem, mennyivel írok és közben klikkelgettem ezerfelé, a Nero meg írt a háttérben 22 megával
-
azértse
csendes tag
válasz
esztergás #541 üzenetére
A 2.18-as a legutolsó gyári firmware tudtommal. Újabbak csak hackklet firmwarek vannak: Bővebben: link
-
esztergás
csendes tag
Tud valaki a 2.18-as firmware-nél újabbat a NEC 3550 AG-hez????
Esetleg egy linket?????
Van egy tipusu lemez avel nem boldogulok. -
james008bond
őstag
Nos. Én a netről töltöm le a Nero Ahead hivatalos honlapjáról, mindig az ott elérhető verziót. Ehhez nem is kell serial, így is 1 hónapig használható, igaz bizonyos korlátozásokkal. Ha van serial, akkor tovább is használható, és a serialtól még szerintem nem ment tönkre egyik verziójú Nero sem. Amúgy én még egyéb bigyót is fel szoktam tenni a gépemre, csak hogy minél több formátumot tudjak kódolni / audio, video / és még sosem volt vele gondom.
-
PPeter
addikt
válasz
james008bond #536 üzenetére
Így van. Japában van egy Plextor is (de az valójában Panasonic belű).
-
PPeter
addikt
válasz
james008bond #537 üzenetére
Semmi bajom nincs vele, nap mint nap használom, de nem a ki tudja milyen verziójú netes, állítólag fullos enterprise ultra akármit, hanem a legújabbat.
-
PPeter
addikt
válasz
Sunyi Sanyi #533 üzenetére
Esetleh egy friss 6.6.0.6-os normális a Nero a full-ultra-enterpise-és-minden-bizonnyal-féléves-beta verzió helyett???
-
Sunyi Sanyi
senior tag
Hellósztok!Az volna a kérdésem, hogy nekem NEC 3500 AG dual layeres írom van,de ha probálok írni PHILIPS 1x írható Cd-t akkor elbaszódik az egész felírt anyag pedig a szimuláció sikeres.Megjegyzem Nero enterprise editonnal írok.DE ha Újra írható Cd-t TDK-t írok akkor viszont tök hibátlanul és gyorsan felírja az anyagot.Tehát mi lehet a baj?Nem szereti a Philips 52x CDket?Valaki járt már így?Várom a tippeket ötleteket!!!
-
PPeter
addikt
válasz
james008bond #531 üzenetére
Nem, DVD-RAM-ot nem ír.
-
építő
csendes tag
- a NEC 3520 elég jól bejött, minden formátumot ír amit eddig kitaláltak.
- elég hangos a mechanikája, viszont ez betudható a sebességének talán mivel igen gyorsan ír mindenféle lemezt. ( eddig hibátlanul...)
- van egy PIO 108-am is, az sokkal halkabb és nagyon stabil csak ajánlani tudom. A gyári leírások szerint csak abban marad el, hogy nem tud ''-''os ''duálos'' lemezt írni csak a ''+''os ''dual''-t tudja, de ez nem is fontos egyenlőre... míg a NEC 3520 mindent ír... Egyébként min a kettő hibátlanul dolgozott eddig.
[Szerkesztve] -
takij
tag
válasz
james008bond #527 üzenetére
Hajrá jamesbond védjük is meg az LG-t
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
válasz
james008bond #525 üzenetére
De jó neked.
-
callo
tag
Kiváncsi vagyok a garanciára.
Van ahol 2 évet adnak ingyen de van olyan is ahol felárért.
Átlag 1 év gari.
Nektek mennyi? -
callo
tag
És menyi garit adtak hozzá?
NEC 3520A - hoz? -
bsz
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni: dvd film írásakor -még 4x-es sebességnél is - időnként a dvd képe elmosódik.Írtam NERO-val, irtam EASY DVD Copyval, 8 x-os Vebatim lemezre. Van valami ötletetek az ugrálások kiküszöbölésére?
Előre is kösz a segítséget.
BSZ
[Szerkesztve] -
Frenky89
addikt
Erről jutott eszembe:
Jézust keresztre feszíti, egyszer csak megszólal:
- Péter! - mondja Jézus. Péter odalép hozzá a tömegből. Levágják a kezét, ugyanis nem szabadott volna odamenni senkinek. Jézus újra szól:
- Péter!
Péter megint odalép, levágják a másik kezét is. Jézus újra megszólal:
- Péter!
Péter újra odalép, levágják az egyik lábát és visszalökik a tömegbe. Jézus megintcsak így szól:
- Péter!
Pétert odavetik Jézus elé, levágják a másik lábát is. Péter már félholtan fekszik Jézus előtt mire Jézus így szól:
- Péter, innen látom a házatok!
Na de ne viccelődjünk, Péter please mondj valamit, hogy mi a helyzet a NEC 3520A firmware-ével! -
gerlaip
addikt
Ja és kérdezem, hogy a NEC rezonál-e úgy, mint egy vacak LG? Ugyen nem?
-
gerlaip
addikt
Mi a véleményetek?
NEC 3520A Aqua-ban 14400Ft bruttóért
vagy
Samsung kétrétegű, mittoménmilyen Auchanban 16990 bruttóért?
[Szerkesztve] -
callo
tag
Várom hátha Peti válaszol valamit neki mi a véleménye.
Tényleg nem érdemes gigabyte - ot venni?
Inkább vegyek nec 3520A -t.
[Szerkesztve] -
Met
nagyúr
3500-ban érdemes FW-t frissíteni? Itt:
van 2.18-as csak nemtudom, hogy a letöltött zipből melyiket kell felrakni. -
Frenky89
addikt
Szerintetek melyik melyik DVD írót érdemes venni a NEC ND3500A vagy 3520A? Valahol olvastam, hogy a 3520A-nál valami firmware problémák voltak/vannak. Ez igaz?
-
Surranó
aktív tag
nem kell uppolni, ha jó topikba írod
asszem a RockRidge valami nem-vindózos hókuszpókusz, vad tippem h valami VAX/VMS-hez v ilyesmihez van köze (pontosvesszős fájlnevek, ha ez mond valamit).
Tudtommal nem ütközik a Joliettel, úgyhogy nyugodtan pipáld be, de ha vindóz-kompatibilis lemez neked már elég, akkor szabad a döntés.
Azért én először kipróbálnám rw-n (figyeld, h változik-e az image-méret (akár századmp-eket), hátha abból rájössz vmire) -
biega
aktív tag
up
-
Pisti79
csendes tag
Sziasztok!
Kb 1 hete vagyok tulajdonosa egy NEC 3500-as DVD írónak, és lenne néhány kérdésem:
1. Sajnos belefutottam abba a hibába, amit már páran említettek, hogy 96 %nál leállt az írás (néróval). Azóta dvd decrypterrel írok minden probléma nélkül, viszont adatokat is szeretnék fölpörkölni. Kérdésem: melyik a legjobb progi adatírásra, amivel a legkevesebb gáz van.
2. Kissé letört, hogy írásnál nem változik meg a jelző led színe (ahogyan más íróknál), ez engem zavar, mert nem tudom biztosan, hogy mikor mit csinál. Ugye ez nálatok is így van, csak nyugtassatok meg, hogy nálatok is állandóan zöld a színe.
3. De ez csak megjegyzés. Pozitívan csalódtam a beolvasás gyorsaságában, és mindőségében. Egy LG olvasóm van és néhány haver által írt Princo lemez, amelyeken az LG már helyreállíthatatlan sectorhibákat talált, és nem is játszotta le őket. Egy gyenge pilllanatomban betettem a NEC-be is őket és minden hiba nélkül futottak, tesztprogrammal is végignéztem őket és a hibáknak nyoma sem volt. Hát ennyire lenne szar olvasó? -
Surranó
aktív tag
szerintem a MadDog féle a 2F8, de abból már van 2F9 is.
Ha meg nem, akkor arra tippelek, h egyikkel mondjuk TDK-nak ismeri föl a NEC drájvot (is), a másikkal meg NEC-nek a TDK-t (is). (úgymint: a TDK belseje NEC, ha jól tudom, csak a márkajelzés más) -
atee07
tag
Mi a különbség ezek között:
Nec ND3500A firmware 2f8
Firmware / Nec | 1 MB | Win All | Downloads: 2,067
Nec ND-3500A firmware 2.18
Firmware / Nec | 425 KB | Win All | Downloads: 5,887 -
gerjus
senior tag
Szerintem ez a link eloszlatja az egesz katyvaszt ami ebben a temaban felmerul !!!
http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=10711&PageId=0
En a napokban tervezek egy ilyen irot magamnak jol !!
[Szerkesztve] -
azértse
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy az ND 3500-as(2.18) -nál mi az a legnagyobb sebesség, amikor még CLV-ben írja DVD+/-R-t?
Kösz -
ezekiel
aktív tag
4szeresen
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Asztrofotózás
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Új középpályást igazolt a Qualcomm
- Elite: Dangerous
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Az MSI legfrissebb grafikus kártyái push-pull hűtést kaptak
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes konzol + 6db játék garanciával hibátlan működéssel
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Honor X8 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest