Új hozzászólás Aktív témák
-
james008bond
őstag
Nos. Én a netről töltöm le a Nero Ahead hivatalos honlapjáról, mindig az ott elérhető verziót. Ehhez nem is kell serial, így is 1 hónapig használható, igaz bizonyos korlátozásokkal. Ha van serial, akkor tovább is használható, és a serialtól még szerintem nem ment tönkre egyik verziójú Nero sem. Amúgy én még egyéb bigyót is fel szoktam tenni a gépemre, csak hogy minél több formátumot tudjak kódolni / audio, video / és még sosem volt vele gondom.
-
james008bond
őstag
1. Csatlakozom Sakál fenti hozzászólásához.
2. DVD lemezt nem ''illik'' direkt kopizni, mivel ha az olvasód olvasási hibát észlel, az írás leáll és a lemezed elszállt...
3. Lehetőség szerint HDD-ről írd ki az anyagot, DVD írás előtt jó ha töredezettségmentesíted; az sem baj, ha nem arról a winyóról írod ki az anyagot, mellyel párba van kötve az íród.
4. Az olvasód és az íród NE legyen egy IDE kábelen!
5. Ajánlott elredezésre példa:
Elsődleges IDE master: C / rendszerlemez /
'''' '''' slave: DVD-ROM ( olvasó )
Másolagos IDE master: DVD író
'''' '''' slave: esetleges második HDD
6. Javasolt pl. a Nerónál az ideiglenes tároló részére kijelölni egy külön partíciót ( single layer írólnál elég 4.7 GB, dual layernél ennek kb duplája )
7. 8x pláne 16x írásnál a gépedet másra ne nagyon akard használni, még ha erősebb konfigod van, akkor se! -
james008bond
őstag
Hi!
Nekem LG 4040 B íróm van, a Néróval írok, a puffer vagy tároló szint nálam soha nem megy 95% alá. Haverom Plextorral ír, ott állandóan ugrándoznak a csíkok. Szerintem ez nem az írótól, sokkal inkább a PC konfigtól és a beállításoktól függ. Pl nagyban befolyásolja a merevlemezek olvasható és írható sebessége, amit esetleg be kellene állítani, ha az alaplapod támogatja azt. Nekem UDMA 6 módban vannak és elég gyorsak. Írás közben egyébként amióta buffer underrun technológia van, nem rontja el az írást, csak lelassul az írás sebessége. Egyébként is DVD lemezt nem illik direkt copizni! Előszőr pl a DVD Decrypter progival File szintem berippelem a DVD-t a winchesterre, majd ezt a DVD mappát íratom ki. Amióta így csinálom, minden lemeztz sgond nélkül ki tudtam írni. Amikor direct copy, akkor elszállt az egész. Az sem baj, ha a HDD írás előtt töredezettségmentesítve van és NTFS fájlrendszert használsz. Ja igen, és a Néró beállításainál le lehet tesztelni melyik winyód ill. partíciód a leggyorsabb, ide érdemes létrehozni a nero ideiglenes munkaterületét és itt más adatot nem tartani. Így nem lesz töredezett,, ha pedig igen, akkor gyorsformázás és kész!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Villanyszerelés
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple MacBook
- Linux kezdőknek
- Forradalomi előrelépésként jellemzi az NVIDIA a DLSS 5-öt
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Cyborg 15 A12VF FHD GAMER notebook - i5 12450H 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB
- HP Zbook Fury 17 G8 - üzletből, garanciával
- Újszerű APPLE Macbook Pro 16" - M3 Pro - 18GB - 512GB SSD - 23 Ciklus - 100% akku -ezüst- 2+ év gar
- iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4594
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest