Új hozzászólás Aktív témák
-
codec
senior tag
Sziasztok!
Aki már frissített firmware-t ezen a típusú írón legyen olyan jó írja le, hogy csinálta.
Valóban csak csökkentett módban, és pio beállítások mellett lehetséges a frissítés?
Mire érdemes még odafigyelni frissítés elött?
Segítséget előre is köszi! -
codec
senior tag
Finom is mákos bejgli..

Röviden.: Az író nálam úgy van jumperolva (masternek) ahogy a felső kép mutatja.
A vinyó pedig úgy van slave-nek ahogy az alsó képen van.
Nos ebben a felállásban nem ismeri fel rendesen mindkét eszközt. Pontosabban csak egyiket látja mind a bios mind az op.
Viszont ha a vinyón nincs jumper(így a rendszer slavnek ismeri fel) minden tökéletes.
Ha ez az eszközre jellemző üzemszerü működésre utal akkor annak csak örülnék, de mondom ilyent még nem láttam.
Korábban volt egy másik nec1300-am azzal nem volt ilyen gond. -
codec
senior tag
Leht hogy tényleg rosszul fogalmaztam..
Sec. master nec 3500ag melett lévő sec. slave vinyó(samu,maxtor,wd ''ezen típusokat volt lehetőségem kipróbálni''), rackben vagy rack nélkül is hiába van slave-nek jumperolva a rendszer vagy nem hajladó felismerni a sec slave vinyó(ka)t , vagy pedig az író tünik el nyomtalanul.
Viszont mihelyst lekerül a jumper(tehát slave lesz) minden normálisan látszik.
Lehet hogy a vinyó(k) rosszul van azáltal jumperolva hogy csak egy db jumpert használok, de idáig mindig így használtam a nálam megfordult vinyókat és soha nem volt vele gondom.
Jumperek beállítása slavre az alsó kép alapján. -
codec
senior tag
Egy szóval nem mondtam hogy az író szar lenne!
Csupán annyit hogy nem éppen a megszokott módon üzemel. Van akit ez abszolult nem érdekel viszont vannak olyanok akik minden apró kis dologra odafigyelnek, és esetleg hibának találják azt ami amúgy normális jelenség.
Csupán még 1 dolog érdekelne, persze lehet ez is a normális működés része, de te mint hozzáértő biztosan tudsz rá válaszolni. Mitől van az hogy a master író melletti mobil rack-es vinyót nem lehet slave-nek jumerolni, mert akkor vagy az író vagy a mobol rackes vinyó tűnik el a rendszerből, viszont ha nincs jumper a rackes vinyón (vagyis slave)akkor tökéletsen megférnek egymás mellett.
10-ből 10 gépnél ezt produkálta, tehát nem a rendszerrel van gond.
Szóval lehetséges hogy ez is teljesen normális működés, ha ez így van akkor elnézést hogy túlragoztam..
-
codec
senior tag
Sziasztok!
Normális jelenség az hogy a dvd író bármilyen jellegű használatakor
(legyen az 2x írás vagy csak egy sima lemezfelpörgetés)
folyamatosan világít a hdd led?
Másnál is ezt produkálja?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Építő/felújító topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- iPhone topik
- Hamarosan kezdődik az NVIDIA 2026-os GTC előadása
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali notebookos kérdések órája
- További aktív témák...
- ÚJ/BONTATLAN Microsoft Surface Laptop 7 X Elite 16GB 512GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G2 - i5-11G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest