Új hozzászólás Aktív témák

  • coco2

    őstag

    válasz Grizzlu #18744 üzenetére

    Nos az ötlet annyi volt, hogy excel alatt vannak függvények, lehet gyakorolni nagyon elemi dolgokat. Még adatbázis motor is tud lenni alatta SQL scripteket gyakorolni.

    Viszont ha nincs ott excel a kezed alatt napi szinten, úgy nem vagy előrébb vele, mint egy php / mysql leckével.

    Az egyik ötletem, hogy kezdésnek a boka-vizes lubickolók helyett nézz meg egy gyakorló medencéset. Adatbázis szerver (félig) nyersen.

    Kezdésnek vannak könyvek, mint például:
    Tanuljuk meg a MySQL használatát 24 óra alatt - 24 EGYSZERŰ, EGYÓRÁS LECKE (vajon ismered az e-boltok "olcsóbb" kínálatát? :) )

    A könyv mellé ezt is érdemes végig olvasni (részint átfedések lesznek a könyv tartalmával):
    BME DB blog

    És egyéb blogok (normál form ismétlés gyanánt):
    DB tábla normalizálás (haladó lecke, csak ha majd már nagyon érzed magadban az erőt)

    Ha a normál formokat nem érted meg elsőre, ne csüggedj, annak neki kell szaladni egy párszor. Akár félre is teheted hosszú időre. A normál formokat megérteni kezdetben kell egy kicsi gyakorlat. Utána érthetőbb lesz a miértje.

    Gyakorlási lehetőség gyanánt a mysql könyvben nem tudom milyen leírás lesz a mysql console-ról, de akármi is lesz ott, a mysql console egy kicsit spártai környezet. Van grafikus formában weblapos alkalmazásként ebben a csomagban:
    WampServer

    A W.A.M.P csomag egy integrált Windows - Apache (webszerver) - MySQL (adatbázis szerver) - PHP (webscript nyelv) installer minden-egyben kiszerelés. Azoknak készült az ötlet, akik nem Linux alatt mászkálnak natívban, de akkor is webeznének. Egy komplett website környezetet telepít Windows alá. A csomagnak része PHPMyAdmin, ami egy weblapos félig grafikus felhasználói felület adatbázis konzolt adni. A PHPMyAdmin arra remek jó környezet, hogy nyersen gyakorolhass valahol SQL utasításokat kiadni, és visszanézhesd az eredményét grafikusan. Van egy halom segédlete, mint előre elkészített parancsok mankónak. Egy ideig majd szokni kell az elején de bele lehet jönni. Feltelepíted, elindítod, és a saját gépeden a webböngésződdel beléphetsz az admin felületre.

    Itt egy video wamp install-ról: How To Install Wamp Server on Windows 10 64 Bit. Még több a phpmyadmin-ról: Install and configure of Wamp for MySql Server and PhpMyAdmin, és youtube még ezernyit fog találni, ha keresgélsz, bár nem mindegyi lesz friss (nézd meg a dátumokat!).

    Ha nem sikerül elboldogulni a phpmyadmin életrekeltésével, jelezd, és találunk valami egyszerűbbet, bár az biztosan nem közvetlen adatkezelés lesz. A wamp / phpmyadmin a legbarátibb lehetőség élesben sql szerverrel ismerkedni.

    [ Szerkesztve ]

    កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

Új hozzászólás Aktív témák