Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz scream #20435 üzenetére

    Miért nem használod a forpsi dns adminját, hogy az ő dns szervereik kezeljék a domainedet? [link]
    A két dns szerver, amit egy domainnél meg kell adni az olyan szerverek címei, amelyek fel tudják oldani a dns kérésekből az ip címedet.

    A dinamikus dns szerintem másra való, mint hiszed. Az arra jó, hogy a változó ip címedet az ő domainük alatt elérd.

    Azt szeretnéd elérni, hogy magán a pi-n fusson egy dns szerver és a domain regisztráltornál az első és másodlagos domain szerver címeként azokat adnád meg? Ez kicsit meredek és szerintem sérti a domain kezelési szabályokat is. Nem véletlenül kell két különböző szerveren futniuk, plusz a feloldás is akadozhat a trükközés miatt. Egyébként az 54-es tcp és udp portokon várja a dns kiszolgáló a kéréseket. Lehet azt nem állítottad be a routered átirányításában.

    Talán jobb lenne máshogy megközelíteni az egészet.

    Használd a forpsi dns szervereit.
    A valami.eu címedhez mindenképpen ip cím és A rekord kell. De úgy is fogalmazhatnék, hogy az alap domain névhez kötelező A rekordot felvenni. Az A rekordhoz pedig csak ip címet lehet megadni. [link]

    Esetleg valami ingyenes tárhelyszogláltatónál csinálj tárhelyet a számára, amelyik támogatja saját domain használatát is. Pl blaced.net egész jó.
    Viszont az aldomainekhez már lehet cname-t felvenni és az a cname mutathat a dinamikus dns szolgáltatónál regisztrált címedre. Például a www is ilyen.
    Így nem kell saját dns kiszolgálót üzemeltetned. Főleg nem azon a gépen amit elérhetővé akarnál tenni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák