Új hozzászólás Aktív témák
-
CsiguszMaxim
senior tag
-
válasz
RootRulez #60 üzenetére
Nem is feltetlenul rad gondoltam (nezz csak bele a velvetes kommentekbe, ott mar ott tartanak, hogy azert nem romlik, mert muanyag az egesz - gondolom elobb-utobb eljutnak oda is, hogy a McDonalds komplett kinalatat radioaktiv vorosiszapbol preselik).
Az oke, hogy az ember nem gondolna, hogy igy elall, ugyanakkor egy csomoan nem gondoltak volna, aztan meg gyorsan mindenfele abszolut megalapozatlan kovetkezteteseket vonnak le belole, pusztan eloiteletek alapjan. (Gondolom, ha valami baromi draga biokaja nem romlana meg ennyi ido utan, az meg annak lenne a bizonyiteka szamukra, hogy az milyen fasza.)
-
mephi666
nagyúr
válasz
Szten Márs #57 üzenetére
tudom, hogy nem mind rossz, de akadt közöttük már olyan, ami nagy mennyiségben rákkeltő volt, stb... (ezeket be is tiltották sorban) mellesleg ami E-s, ott speciel én mesterséges cuccra gondolok, amiket nem nagyon szeretek... igaz, hogy sok ilyet fogyaszt az ember és általában semmi baja nincs tőle, de én speciel mindenben jobban szeretem a természetest... pl innivalóban is jobb szeretem azt, ami mondjuk az adott gyümölcsből van, nem pedig aromákkal és adalékanyagokkal készül...
-
-
Szten Márs
nagyúr
"szerintem természetesebb tartósítószerek, mint a több tucat E-s anyag."
Hogy valaminek van E-s száma, nem jelent semmit. A C-vitaminnak is van, szóval azt is rá lehet írni a csomagolásra úgy, hogy E-valamennyi, hogy csak egy példát mondjak. Magyarán nem minden rossz, ami Exxx
-
válasz
RootRulez #55 üzenetére
Miert, a gyorskajat meg arra talaltak ki, hogy megpeneszedjen?...
Komolyan, nem lehetne egy kicsit ertelmesebben ervelni? Mert ez az "OMG, nem peneszedik meg, WTF OMG, biztos azert, mert mergezo, OMGOMGOMG!!!!!111", amit par hibbant eload, azert nem nagyon melto gondolkodo emberhez, ezt hagyjuk meg a Velvet opiumanak
-
mephi666
nagyúr
ebben is lehet valami
ez kb. olyan, mint amikor az egyik tehetségkutatón reklámozták a főnyereményt... "akármilyen kocsi, CLASSIC felszereltséggel" gyanús is volt, hogy ezt folyamatosan kiemelik... felnéztem a forgalmazó honlapjára: classic felszereltség=alapmodell, 0extrával
...de úgy kiemelték mindig, mintha legalább fullextrás lett volna...
ui: egyébként nálunk a ropi ilyen... imádjuk és minimum fél kilós csomagokkal veszünk (250 körül van, jobban megéri, mint a kicsi, amiből pár perc alatt elfogy 1 csomag), ez szokott felbontva lenni hetekig és semmi baja sem lesz... (maximum nem roppan, mint a chips)
-
CsiguszMaxim
senior tag
Azt azért leszögezném, hogy én ezzel bizonyítani semmit nem akarok. Pusztán a kíváncsiság motivál
-
"valamelyiknél meg 100%-osan emlékszem, hogy nagybetűvel ki volt emelve a csomagoláson: "tartósítószer nélkül""
Egyebkent felenk ritkan van chips es van ugy, hogy heteken vagy akar honapokon keresztul all megbontott zacskoban: nem lesz semmi baja, csak magaba sziv nemi nedvesseget, ami a formajat ugyan nem befolyasolja, csak nem roppan.
-
mephi666
nagyúr
esküszöm, ma veszek pár fajtát hétvégére... nekem úgy rémlik, hogy jópár chips-nél találkoztam tartósítószerrel... valamelyiknél meg 100%-osan emlékszem, hogy nagybetűvel ki volt emelve a csomagoláson: "tartósítószer nélkül"
veszek olcsóbbat/drágábbat és átnézem... (a chips amúgy előnnyel indul abból a szempontból, hogy légmentesen van csomagolva és általában felbontás után gyorsan elfogy... nincs ideje felszívni a levegő páratartalmát és megromlani)
a nagy krumpli-tesztet meg pár héten belül beiktatom... kitalálok rá egy otthoni eljárást, hogy kivonjam belőle a vizet és utána olajban jól megsütve, besózva kérdés, hogy meddig bírja
-
"ott vannak mondjuk a chips-ek, amik elállnak azért, de meg vannak nyomva tartósítószerrel..."
Olvasd mar el, hogy milyen osszetevoik vannak
A sima chipsben van burgonya, olaj meg so, ennyi. Az izesitettekben meg pluszban izesitoanyagok. Tartositoszer nincs. A formajat meg remekul tartja.
-
mephi666
nagyúr
normál esetben semmilyenek... viszont nekem akkor is szokatlan, hogy egy sültkrumpli 8hetesen is úgy nézzen ki, mint frissen sütve... ott vannak mondjuk a chips-ek, amik elállnak azért, de meg vannak nyomva tartósítószerrel... esküszöm, egyszer kipróbálom, hogy kivonom a vizet szinte teljesen a hasábburgonyából, aztán úgy sütöm meg és rendesen besózom... (esetleg sós vízben állni hagyom, majd kiszárítom és utána sütöm... de akkor brutálisan sós lesz) megnézem, mennyire néz ki jól ezek után pár nappal
-
A fust meg a so mitol "termeszetes" modszer es a "termeszetessegnek" mennyiben van koze barmihez is?
Egyebkent a krumpli valoszinuleg a so, az olaj meg az alacsony nedvessegtartalom miatt birja olyan jol es minden bizonnyal ez utobbinak sok koze van ahhoz is, hogy "nem konyul le".#47: szerinted milyen E-k vannak a sultkrumpliban?...
-
mephi666
nagyúr
igen, az meg is romlik általában pár hónap alatt... viszont a jóféle disznóvágási kolbász (amit füstöltünk napokig) elállt évekig is és szerintem annál finomabb volt, minél jobban kiszáradt...
ui: ja, mellékesen a bolti kolbászok nagy része ilyen gyors érlelésű akármi... ízre meg köszönőviszonyban sincs a jó háziszalámival/kolbásszal...
#48: szerintem természetesebb tartósítószerek, mint a több tucat E-s anyag... (és szerintem láthatóan hatékonyabbak is)
-
mephi666
nagyúr
igen de a szalonnát/kolbászt/sonkát természetes módszerekkel tartósítják általában... sóval, füsttel, stb-vel
mondjuk mamámnak volt anno olyan szárazkolbásza, ami pattanva tört... víztartalma semmi nem volt... az aszalt gyümölcsöknél szintén ez a helyzet, hogy "kivonják belőle a nedvességet" (összeaszalják) és emiatt nem tud már megrohadni...
kenyereknél meg normális esetben az a helyzet, hogy 2-3 napig friss, 4-5 naposan is még ehető, habár szikkadtabb... 6-7 naposan meg még meg lehet csinálni bundáskenyérnek/melegszendvicsnek/zsemlemorzsánakteszkós kenyérrel meg jártam úgy, hogy 2naposan már penészedett... (igaz, ez már a másik véglet)
én mondjuk a krumplit emelném ki példának: ha sütök hasábburgonyát, akkor annak kb. 1-2 percig van "tartása", miután kiveszem a forró olajból... utána lekonyul... pár naposan/hetesen meg elkezd már penészedni... az ilyen tefal actifry-al sütött krumpli (amihez kb 1 evőkanál olaj kell) jobban néz ki sütés után hosszabb ideig, de pár naposan már szerintem az sem... a mekis krumpli akkor (ami olajban sül) miért néz ki normálisan kihűlve és miért nem kezd el penészedni több naposan/hetesen sem?
nem nagy kunszt krumplit sütni, de én csinálok most valamit rosszul, hogy az én krumplim bénán néz ki, a mekis pedig szép... vagy van ott valami "trükk" is?
kis illusztráció
8hetesen azért elég peckesen áll az a krumpli...
-
válasz
RootRulez #38 üzenetére
"Mikor délelőtt olvastam a cikket eléggé elhűltem rajta"
Es miert? Komolyan, itt mindenki ugy csinal, mintha az, hogy valami kiszarad es nem megpeneszedik, az valami rettenetes dolog lenne.
Szalonnat lattatok mar? Hazikolbaszt? Felakasztjak a spajzban vagy padlason, aztan ott log, anelkul hogy megromlana vagy megpeneszedne. Szaraz kenyeret? Aszalt gyumolcsot? Siman elvannak azok is.Most komolyan, ki az aki tenyleg azt hiszi, hogy azert nem peneszedett meg ez a hamburger, mert PVC-bol froccsontottek?...
-
JetiRulez
őstag
Fura. Erre kíváncsi vagyok. Nagyon ritkán eszem hamburgert. Akkor is csak az íze miatt kapok be egyet, de magyar hamburger már csak azért is jobban esik, mert hazai termék.
-
Mr.Csizmás
titán
pfff még jó hogy részegen vagyok hajlandó mekis kaját enni
-
mephi666
nagyúr
válasz
Vakegérke #40 üzenetére
a szaga szerintem nem sokkal lehetne már durvább... viszont gyanítom, hogy szobahőmérsékleten 1 hét múlva már borotválni lehet
Csigusz: az lenne az igazi, ha valami olyan hely rendelkezésre állna, ahova ki lehetne tenni egymás mellé a tesztalanyokat, megvilágítani őket, rájuk állítani egy fényképezőt 30percenkénti exponálással és így szerintem rohadtjó képsorozatot lehetne csinálni a romlásról... avagy a nem romlásról
mondjuk normális (házi, vagy hamburger-sütödés) hamburger vs. mekdonácos, házi hasábburgonya vs. mekis meg ilyenek
-
Vakegérke
félisten
Na, kértem értesítőt. Így nem fogom kihagyni véletlenül sem a végkifejletet.
Ezt a megromlósdit ki kéne próbálni pálpusztai sajttal is. Persze le róla a bugyit, kistányéron ücsörögjön a szobában. Vajon mikor kezdene el büdösödni, és milyen szaga lenne?
-
Crystalheart
őstag
Nem csoda, hogy nem romlik meg, ha egyszer kiszárad... Egyszer kint felejtettem a rántott cukkinit a szobában, az is csak kiszáradt. Persze meg is romlott, de az kívülről nem látszott. A kulcsszó az olaj.
-
RootRulez
félisten
Mikor délelőtt olvastam a cikket eléggé elhűltem rajta, eddig se voltam oda a trendi gyorskajáldákért, de ezek után ennél is jobban hanyagolni fogom őket... Kíváncsian várom az eredményeket...
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
CsiguszMaxim #31 üzenetére
Hehh, azt hiszem még mindig én nyertem, régen, megboldogult gimnazista koromban bent felejtettem egy májkrémes szendvicset a táskámban utolsó tanítási nap, és a következő tanév első tanítási napján került elő. És ugye nyáron meleg van, a májkrém meg üti az összes felvágottat - gyönyörű zöldes levet eresztett a zacskójába
-
válasz
CsiguszMaxim #35 üzenetére
Ne is mond, az ethordok felet ugy szortam mar ki, eselyt se lattam az elmosasra, szinte belerohadt az anyagaba a kaja.
Az az 5 honap mar egesz fincsi a hutoben. Tesomek eskuvoi marcipanfiguraja most is bent van a hutoben, pedig 2 eve volt a lagzi.
-
válasz
CsiguszMaxim #33 üzenetére
Kb annak felel meg, valszeg be is volt zarva a peneszbol gondolva, de ez csak tipp. Nalam is szaradt mar betonna a csirkecomb, mire kidobtam.
Par nap utan mar ugysem fogod megenni, mert kiszarad.
-
válasz
CsiguszMaxim #31 üzenetére
F@sza ez, hany honapos?
Az ne feledd, hogy ott azert a csont osszefogja az egeszet, szegeny alma meg osszeroskad teljesen.
-
válasz
CsiguszMaxim #27 üzenetére
Az nem er, foleg, hogy jonnek a hidegek. Tartsd bent a szobaban, az az igazi moka.
Amugy jut eszembe, en is szoktam ilyen kiserleteket csinalni, csak nem szandekosan, hanem veletlen ottmarad.
Ezt most fotoztam, egy alma volt ha jol emlekszem:
Azt ne kerdezd miota van ott, de jo sokaig huzta, nem 1 honap es nem is 2.
De ez csak egy a sok kozul, lattam mar mindenfelet atvaltozva.
-
CsiguszMaxim
senior tag
válasz
Szten Márs #28 üzenetére
Hopp tényleg. A lakótársam szobája is ideális lenne még bár az csak számomra
Akkor viszont bevállalom és marad a szobám. Ha rohad akkor úgyis elértük a célt és kuka ha meg nem akkor nem fog zavarni.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
CsiguszMaxim #27 üzenetére
Annak sok értelme nincs, az erkélyen hideg van, és egyre hidegebb lesz - nem kicsit befolyásolva az eredményt. Olyan mintha a hűtőbe és később a mélyhűtőbe tennéd.
-
Erre kivancsi leszek. Hol fogod tartani amugy?
(ha veletlen megis rohadni kezdene
)
-
bubi92
őstag
válasz
CsiguszMaxim #22 üzenetére
kell szerezni egy biológust, és szakszerűen leírni a folyamatot ami végbement
-
kmisi99
addikt
Nekem régen volt olyan hogy pár szál mc D os krumplit felejtettem még egy dobozba kb két év múlva megkóstoltam és olyan íze volt mint az 2 napos házilag sütött sült krumplinak kemény volt de tökéletes épségben volt!
-
bubi92
őstag
de címlaposat csináljál belőle, mert nehogy ne vegyük észre
-
szablya
aktív tag
Hű, na ezt nem gondoltam volna. Kíváncsi vagyok az eredményre.
-
keIdor
titán
válasz
CsiguszMaxim #15 üzenetére
Tökéletes.
-
vans?
őstag
Engem is erdekel az eredmeny.
-
Szten Márs
nagyúr
Az meg fog rohadni. Legalábbis annyira, mint egy mezei sima rántott csirkehús Valódi hús van benne, nem ismeretlen műanyagokból összerakott húspogácsa.
Ja igen: ha KCF-t is próbáltok, akkor egy darab rántott csirkehúst tegyetek ki mellé kontrollnak, hogy lehessen értékelni a rohadás mértékét. Anélkül nem érdemes. (De mondom így sem, az van benne)
-
keIdor
titán
válasz
CsiguszMaxim #12 üzenetére
Ha nem gond.
-
MiNiM
tag
hadszóljon.
-
EczkE
veterán
Ez tetszik!
-
keIdor
titán
Kéjefszít nem nézi meg valami?
-
CsiguszMaxim
senior tag
Na örömmel látom, hogy ekkora érdeklődés övezi :
-
zH.
senior tag
innentől csak puffasztott kenyeret fogok enni. xd
-
Én is megpróbálnám, de úgy is megenném.
Kíváncsi leszek az eredményre. -
Probber
őstag
Ez jó! Van három hónapunk, hogy meggyőzzünk, hogy aztán meg is kóstold.
-
proof88
addikt
ezt már sokan megcsinálták és nem rohad ... de megcsinálhatod, mert a Burger King-ről még nem volt szó eddig
-
máyköl
veterán
Kíváncsi vagyok...
-
keIdor
titán
Na kíváncsi leszek mire jutsz.
Érdekes elgondolkozni azon, hogy mi mindent megeszünk ezeken a helyeken....
Mindegy... legalább finom és drága!
-
Szten Márs
nagyúr
Engem is, kifejezetten
-
gamek!ller
őstag
Eskü érdekel..
Új hozzászólás Aktív témák
- HBO Max
- Spórolós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Részesedést vásárolhat az USA az Intelben
- Azonnali fotós kérdések órája
- Hivatalosnak tűnő képeken a Galaxy S25 FE
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Projektor topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2985
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest