Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz spileraaa #180251 üzenetére

    természetesen nem ugyanaz. A xiaomi az androidtv rendszerű. Google play store tévés változata van rajta az ott elérhető appokkal. Nem a mobiltelefonos appok vannak rá. Saját hangerőszabályzása van. Chromecast módja is van, mint minden igazi androidtv eszköznek.

    A fire tv stick az fireos rendszerű, ami egy androidtv származék, de nem google, hanem amazon app store van rajta. Netflix, amazon video, youtube, appletv+, (régiótól függően disney+) van alapból is rá. A magyar hbo go for androidtv apk-ból kézzel feltehető, de nem garantált, hogy mindig működik, hiszen nem rá készült. Kodi is feltehető rá apk-ból. Nem minden androidra készült app működik fireos-en.
    A sticknek magának nincs hangerőszabályozása, hanem a rákötött eszközön lehet hangerőt állítani. A komolyabb távirányítós változatokon a hangerőt infrán keresztül a rákötött megjenelítőn állítja, ugyanígy a tévét ki-be kapcsolni a plusz gombokkal lehet (ki lehet választani a stick menüjéből, hogy milyen tévére van kötve, hogy annak az infra kódját haszálja). Az egyszerűbb távirányítósnál a tévé távja kell mellé. Mivel a sticken nem lehet hangerőt állítani így például bluetooth fülesből is csak azon tudsz hangerőt álítani, amelyik maga tud hangerőt állítani, mert amúgy max hangerőn szól. És persze chromecast módot nem tud a fireos.

    Szóval nem rossz a firetv, csak érdemes tisztában lenni azzal, hogyan működik.
    Közvetlenül ide nem lehet rendelni a németektől, hanem továbbküldő szolgáltatón át (mailboxde) vagy személyesen német/osztrák boltokban vásárolható például.

    Van firetv és xiaomi box/stick topic is, ott több infót is találhatsz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák