Új hozzászólás Aktív témák

  • NASATech

    csendes tag

    válasz kali #6994 üzenetére

    Kérdéseidre a válasz:

    Másik SIM kártyával nem próbáltad, csak adott kettőt felcserélve?
    V: Csak az adott kettőt felcserélve, holnap tudom tesztelni másik T-s kártyával.
    A Voda kártya lett már cserélve ami kb 1 hétre, a következő restartig oldotta meg csak a problémám. Utána újból ugyan az a hiba fogadott. Tehát elvben nem a sim kártya volt a ludas.

    Valamelyik SIM flottás?
    V: Igen, a T-s. Lehet, hogy a kártya is régi már.

    Az értesítési sávon egyszerre csak egy adatkapcsolatot jelez ki - ott az alapértelmezett csak akkor változhat, ha manuálisan változtatva van -, de itt mit ír, amikor problémát látsz:
    Beállítások -> Rendszer -> A telefon névjegye -> Állapot -> Hálózat -> 1. SIM és 2. SIM résznél, ott kijelzi, hogy kapcsolódott a 4G vagy más hálózatra?
    V: Igen, kapcsolódott. Voda WCDMA Telekom pedig UMTS-en. Itt az a baj, hogy ha az 1-es SIM-en elszáll az adatkapcsolat, akkor ugyebár nem jelzi ki a kapcsolat típusát a térerő ikon felett, ekkor a 2-es SIM-en sem jelzi és ezáltal nincs egyáltalán mobilnet. Ha viszont a DualSim4g be van kapcsolva, akkor ugyan ez a felállás, annyi különbséggel, hogy a 2-es SIM-ről megy az adat, de a kapcsolat sebessége oda sem íródik ki, úgy ahogy az előző opcióban sem. Ha viszont, a SIM2 a default akkor kiírja, az adatkapcsolat típusát a térerő fölé. Ezért volt fájóan meglepő, hogy míg hó végén a voda 0kb-ot vitt addig a Tkom meg 1-1,5gb-ot.

    A hozzáférési pontokat bepöttyözted manuálisan, vagy úgy vannak, ahogy a SIM kártya alapján a rendszer betöltötte?
    V: Default minden. A vodafone beállításokat ellenőriztettem, és azok jók voltak. Bár már hoztam létre újat kézzel, ugyan azokkal a beállításokkal, de semmi változás.
    A T beállításaival nem foglalkoztam még lévén, hogy az mindig is működött.

    Az LTE nagy sebességű mód be-, vagy kikapcsolt állapotban van?
    V: Mindegy, hogy be vagy ki van e kapcsolva, a hibán nem változtatott. Huawei ÜF azt mondta kapcsoljam ki de nem történt javulás.
    Ma mentem vissza a szervizbe. Hátlap és alaplap csere volt. Még ott a helyszínen leteszteltem és nem változott semmi. Mutattam az ügyintézőnek is és végül abban maradtunk, hogy elhozom és írok a Mo-i Huaweinek.

    [ Szerkesztve ]

    ntch

Új hozzászólás Aktív témák