Új hozzászólás Aktív témák

  • bul07

    nagyúr

    válasz SSlyTR #5310 üzenetére

    Saját véleményem tapasztalatom
    Nekem van
    Tefal EY111B15[link], egykosaras gép (megvan mert senki nem akarta megvenni használtan, végén 16e volt felrakva)
    és
    Siguro AF-R550 [link]

    Tapasztalatom az hogy egykosaras gépbe ha már kicsit is több cucc van a kosárban akkor már alul nem fog rendesen sülni, és minél több a cucc annál kevésbé, egyszerűen a levegő nem hatol át a sütnivaló cuccon.
    Mondjuk ha sütöttem mirelit hasábburgonyát ami mondjuk 3-4cm vastagon volt a kosárban akkor ha nem ráztam meg időbe a teteje már megsült megpirult az alja meg még nyers volt de nagyon, szemnyire se sült
    Mirelit péksüteményél is nem sült meg az alsó része, végén megkellet fordítani hogy az alja is megsüljön

    És ez a zárt egykosarasokra igaz, egykosaras aminek van az oldalán perforáció lehet kicsit jobban süt lejjebb is, na de annál meg a fröcskölősebb cucc sütésénél simán a gép belsejébe juthat a szennyeződés, és azt takarítani.

    Két kosaras gépnél meglehet a áthatoló légáram vagy géptől függően akár a két kosár között alulról is jobban feljöhet a meleg levegő
    Szerintem a Siguro AF-R550 gépnél túl kicsi a két kosár közötti távolság nem elég jó a légáramlás, de már ez a gép is sokkal jobban süt ha vastagabban van a cucc a kosarában

    Így szerintem aki mennyiségre sokat szokott sütni zártabb cuccból annak jobb a kétkosaras

Új hozzászólás Aktív témák