Új hozzászólás Aktív témák

  • #95712068

    törölt tag

    válasz ToBeY #7232 üzenetére

    Sokszor készítettem ételt epe problémás illetőnek, így nyilván kipróbáltam airfryer-ben is.
    A tészta szerkezete nyilván nem lesz olyan, mintha olajban sütnéd.
    De ha nincs más megoldás, nekem bőven megfelelt úgy is. Alapvetően nem bírja a bendőm az olajos cuccokat, ezért évekkel korábban is sütőben sütöttem a lángos tésztát.
    Az airfryer-es verzióban egyedül a tészta kinyújtása okozhat gondot eleinte, egy tányéron szoktam olajos kézzel egy szilikonos sütőpapírra kinyújtani a tésztát. Az előmelegített sütőbe raktam (nyilván papírral együtt), emlékeim szerint az elsőnek kellett 6 perc legalább, a másodiknak már 1 perccel kevesebb kellett. De most emlékből írtam az időket, illetve sütőnként és egyénenként is eltérhet. Szilikonos ecsettel egy minimális olajjal bekentem menet közben is, így jobb lett a szerkezete.
    Nekem vállalható volt, ha egy személyre készítettem, de két személyre sem vészes a 6 perces sütési időben. Félreértés ne essék, a családban van lángossütő, szóval szoktam náluk is enni, de két hétig brutális kelések vannak a fejemen utána. Nyilván mindig azt mondom, hogy megérte, de egy lángosban lévő olaj mennyiség nekem ilyet idéz elő.

    Egyszer csináltam a lángossütő rokon családjának is (sütőben), mindenki oda volt érte. A lányuk hozzám hasonlóan nem bírja az olajos cuccokat.

    A legfontosabb: ha a tejfölt előző nap bekevered reszelt fokhagymával, akkor másnapra "fokhagyma esszencia" lesz belőle, egy picit még csípi is a nyelved végét. Kivétel nélkül mindenki oda volt érte.

Új hozzászólás Aktív témák