Új hozzászólás Aktív témák

  • st6969

    őstag

    válasz Y72 #19939 üzenetére

    Üveglap és tok nélkül el sem kezdek használni egy telefont sem, ez alap, így azért kap egy elég jó védelmet, soha nem ment még tönkre telefonom. Meg is őrülnék, ha összetörnék egy csúcsmobilt, de nyilván kizárni nem lehet, de nem ebből kell kiindulni. Ha mégis megtörténik, akkor ott a kártya (van 5 dombornyomott kártyám, amiből 3 fintech).
    De véletlenül sem akarok meggyőzni senkit sem, hogy mit és hogyan kellene csinálni, egyszerűen csak leírtam a véleményem, hogy mennyire másképp látom a telefonnal való fizetés lehetőségét és kényelmét.
    Mindenki úgy fizet, ahogy neki a legkényelmesebb, és bevált, anyósomat például hiába győzködném, hogy használjon bankkártyát, ő elmegy az ATM-hez valamelyik lányával, ahogy megjött a nyugdíj, egyben leveteti az egészet, berakja a kp-t egy befőttesüvegbe, vagy nemtom hova, ahol látja, hogy ott van, aztán abból szedegeti ki, mielőtt megy a Pennybe. Neki ez így jó, hallani sem akar bankkártyáról. A közüzemi számlákat is csekken fizeti. Amit meg már úgy nem lehet, azt kockás papírra leírva elhozza kp-vel együtt, és átutaljuk mi.
    Én viszont, ha hétvégén elviszem a családot a városba sétálni és fagyit enni, vagy kerékpározni, vagy hétvégén a cimborákkal egy sört meginni, vagy elmegyek futni, és utána kell valami, eszembe sem jut a válltáskám, amiben a pénztárcám, irataim, kocsikulcs, kocsipapírok, stb. vannak. Csak a telefont viszem (esetleg a személyit zsebre vágom, bár nagyon jó lenne, ha ez is lehetne valami digitális változatban magunknál tartani).
    Lehet ezt elutasítani, meg legyinteni rá, meg fordítva ülni a lovon, de a világ akkor sem erre halad. Meggyőződésem, hogy a mostani generáció mindennapjainak (és nem csak nekik) már sokkal inkább része a telefon. A budira sem indul el nélküle. Semmi esély arra, hogy otthon hagyja, vagy bent maradjon a kocsiban. Bevallom, én is szinte csak a zuhanyzóba nem viszem, de mindenhol máshol ott van, "hozzám van ragadva". Tehát sokkal hamarabb hátrahagyja a tárcáját, mint a mobilját. NFC-s okosóra kell még, és a nyári strandolás is megoldva. Jöhet Kolompár Dzsézönsztetem feltúrni a törölközőmet a Balatonparton, csak egy szandált fog találni alatta, sem telefont, sem tárcát. Nem kell emiatt stresszelnem magam, meg hogy hármónk közül ki maradjon a csomagokkal.
    A sarcolást meg nem is értem: a mobillal való fizetéskor ugyanazt a bankkártyát használod, csak digitalizálva, a POS terminálnak édesmindegy, hogy egy plasztik lapot tart oda a vásárló vagy egy telefont, ugyanaz a kártyás fizetési tranzakció megy végbe.

Új hozzászólás Aktív témák