Aktív témák
-
Leenux
csendes tag
válasz
antikomcsi #2 üzenetére
Megvan a megoldás.
Rossz volt a vinyó, és az ide kábel is.
Kössz a segítséget! -
antikomcsi
veterán
Nem mondod komolyan, hogy ebbe az összeállításba xp telepítőt raktál???
Könnyen megnézhetetd, hogy jó e a lap, húzzál le róla minden fölöslegest, csak a proci, és a memória legyen benne, illetve egy bármilyen jó vga. Ki lehet probálni pci, és agp kártyával egyaránt.
Dugj még rá egy speakert is, és akkor hallod, a csipogást is. Összesen egy rövid csippanást hallhatsz, ez a normális.
Másrészt biztos van valami felirat a lapon, azt beírhatnád, vagy linkelhetnél róla egy képet. -
Leenux
csendes tag
Hello mindenkinek!
Egy kis segítséget kérek.
Vettem egy használt Socket-462-es alaplapot, nem tudom milyen márka, az alaplapon nem találtam semmilyen jelzést, a bbot-oláskor csak annyi jelenik meg, hogy phoenix-Awards Bios-a van.
Szóval beleraktam az 1,2-es Duronomat, 128 MB 133-as RAM-ot, meg a kártyákat (háló, hang, video), raktam rá floppyt, CD-t meg egy 850 MB-os vinyót, csk próbaképpen és elindítottam.
el is indult, beolvasta a ramot, aztán elkezdte keresni az IDe eszközöket, kis idő után meg is találta
majd vártam hogy akkor boot-ol tovább, de nem várt, a del lenyomására nem reagált, illetve 20-25 mp múlva
akkor előjött a SETUP, baállítottam a rendszerórát, és gondoltam az autodetect-et is kipróbálom, erre már nem találta az először megtalált HDD-t.
A cd-meghajtóbam benne volt az XP telepítő
vártam hogy boot-oljon a restart után, újra csigalassúsággal felismerte az Ide eszközöket, majd a boot-olás következett legalább fél perc után aztán ismét eltelt kis idő, és előjött az a felirat amely szerint a számítógép hardverkiépítését vizsgálja, majd ez eltűnt és nem történt semmi.
ekkor meguntam és kikapcsoltam.
Mi lehet a baj?
Átvertek az alaplap vásárlásakor?
Cseréljek ki valamit?
Holnapra igértem a gépet, de úgy néz ki, hogy ezt nem tudom teljesíteni.
Kössz előre is!
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest