Aktív témák

• Leenux

csendes tag

válasz antikomcsi #2 üzenetére

Megvan a megoldás.
    Rossz volt a vinyó, és az ide kábel is.
    Kössz a segítséget!

• antikomcsi

veterán

válasz Leenux #1 üzenetére

Nem mondod komolyan, hogy ebbe az összeállításba xp telepítőt raktál???

Könnyen megnézhetetd, hogy jó e a lap, húzzál le róla minden fölöslegest, csak a proci, és a memória legyen benne, illetve egy bármilyen jó vga. Ki lehet probálni pci, és agp kártyával egyaránt.

Dugj még rá egy speakert is, és akkor hallod, a csipogást is. Összesen egy rövid csippanást hallhatsz, ez a normális.

Másrészt biztos van valami felirat a lapon, azt beírhatnád, vagy linkelhetnél róla egy képet.

• Leenux

csendes tag

Hello mindenkinek!

Egy kis segítséget kérek.
    Vettem egy használt Socket-462-es alaplapot, nem tudom milyen márka, az alaplapon nem találtam semmilyen jelzést, a bbot-oláskor csak annyi jelenik meg, hogy phoenix-Awards Bios-a van.
    Szóval beleraktam az 1,2-es Duronomat, 128 MB 133-as RAM-ot, meg a kártyákat (háló, hang, video), raktam rá floppyt, CD-t meg egy 850 MB-os vinyót, csk próbaképpen és elindítottam.
    el is indult, beolvasta a ramot, aztán elkezdte keresni az IDe eszközöket, kis idő után meg is találta
    majd vártam hogy akkor boot-ol tovább, de nem várt, a del lenyomására nem reagált, illetve 20-25 mp múlva
    akkor előjött a SETUP, baállítottam a rendszerórát, és gondoltam az autodetect-et is kipróbálom, erre már nem találta az először megtalált HDD-t.
    A cd-meghajtóbam benne volt az XP telepítő
    vártam hogy boot-oljon a restart után, újra csigalassúsággal felismerte az Ide eszközöket, majd a boot-olás következett legalább fél perc után aztán ismét eltelt kis idő, és előjött az a felirat amely szerint a számítógép hardverkiépítését vizsgálja, majd ez eltűnt és nem történt semmi.
    ekkor meguntam és kikapcsoltam.
    Mi lehet a baj?
    Átvertek az alaplap vásárlásakor?
    Cseréljek ki valamit?
    Holnapra igértem a gépet, de úgy néz ki, hogy ezt nem tudom teljesíteni.
    Kössz előre is!

[Szerkesztve]

Aktív témák