Új hozzászólás Aktív témák

  • #68216320

    törölt tag

    válasz 04ahgy #1637 üzenetére

    Igen, erre gondoltam én is. Amennyire észrevettem a VRM hűtése nem befolyásolja a throttling-ot sajnos. Emiatt hiába hűtöm, ezzel a BIOS-al nem tudom kellően túlhajtani a CPU-t. Kizárólag a fogyasztást nézi szerintem. Bár ezt is inkább valami képlettel számolhatja a vcore/órajel/cpu type alapján, mivel fogyasztásmérő vagy vrm temp szerintem nincs a lapon. Bár van egy "Auxiliary" nevű valami, ami terhelés függvényében melegszik, de szerintem nem az, mert jelenleg 50C-nál nem szokott magasabbra menni.

    Fórumokat olvasgatva az derült ki, hogy az újabb BIOS-okba elméletileg azért tették be ezt a védelmet, mert az FX8xxx CPU-k túlmennek az AMD által hivatalosan megadott TDP értéken és akadtak VRM meghibásodások. Gondolom a támogatott CPU listából kivenni pedig üzletileg nem volna kifizetődő.

    A jelenlegi 3.6GHz-nél és ~1.3V Vcore esetében úgy tűnik már nem kapcsol be a védelem. Ennél magasabb órajel/vcore esetében pedig igen. Próbáltam 3.7GHz, 3.8GHz, stb. értékekkel is. Prime95 alatt még nincs gond vagy nagyon sokára jelentkezik csak, de IntelBurnTest-el könyörtelenül előjön.

    Még mindig gondolkodom a régi BIOS visszapakolásán. Hosszú órákat hagytam már menni külön VRM hűtés nélkül, 4GHz/1.44V-on, FullHD videókat kódolva és nem volt gond. Persze ez nem jelenti, hogy nem is lesz, de talán hűtéssel, ~3840MHz/1.35V-on nem lenne gond vele.

    Van valami költséghatékony javaslatod? Pénzt áldozni most nem tudok fejlesztésre.

Új hozzászólás Aktív témák