Új hozzászólás Aktív témák

  • p_adam

    addikt

    válasz Ixion77 #19595 üzenetére

    Más ugyanezt mondja a dupla kártyahelyre vagy az akksira a Nikon esetében.
    Vagy arra hogy jelenleg más objektívek vagy olcsóbb kamera modellek egyelőre egyáltalán nincsenek.
    És még sorolhatnánk megannyi apró különbséget, tehát részükről ez nem sokat számít.
    Az összes márkára panaszkodók túlnyomó része egyébként sem költene drága kamerára (millió felett meg aztán végképp, azért infláció ide vagy oda, egy pillanatra álljunk meg és gondoljunk ebbe bele) plusz pontosan ezeknél fordul elő, hogy nem is lőnek vele 100ezer+ expot (lehet nem is képesek rá teljesen problémamentesen, még ha a zár simán bírja is)
    Tehát megtérülési szempontból a lehető legrosszabb. Ugyanez igaz a váltásra is, ami csak az előbbi esetben lenne leginkább indokolt (természetesen ha valaki rengeteget keres vele, sponzoráják, stb. az csinálja nyugodtan vagy már legalább átmenetileg meg van hozzá legtöbb objektív, stb.).

    Akárhogy nézzük egy 6D Angliában már "hivatalosan" sem kerül többe újonnan, mint 270ezer Ft és ha valaki csak fotózásra szeretné használni, akkor a gyakorlat tekintetében rendkívül jó képminőségre képes minden tekintetben (jobb mint az újabb crop-os gépek, mindegy, hogy mit mutatnak a számok) és az objektívek is (relatíve) olcsók hozzá. Vagy az A7 szintén, bár kiforrottságban és rendszer olcsóságban sajnos nem ugyanaz, de modernebb, hordozhatóbb, folyamatosan liveview-al és kihajtható kijelzővel talán könnyebb. Videóban egyik se nyerő, de mindkettő használható (igen, akár profi munkára is).

    Ezeknél a mirrorless gépeknél (kombinálva a YouTube-al ami ezt óriási mértékben ösztönzi) nem könnyű nem beleesni az okostelefon szindrómába.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák