Új hozzászólás Aktív témák

  • p_adam

    addikt

    válasz belovary #20068 üzenetére

    Nekem "teszt" most van mindkettő párhuzamosan + némi félretéve, de pont emiatt eléggé korlátoltan, nem a mostani top modellek.
    És egyszerűen sehogy sem tudom meggyőzni magam, hogy a Sony jobb. A sajátok mellett nézek más képeit is, és az a benyomásom, egyszerűen általánosságban véve nem olyan szépek a képei (és mindez sokkal több szerkesztéssel)túl sima a fájl, emiatt a kontraszt nem olyan 'természetesen' kerül bele, a fehéregyensúly nagyon 'érzékeny' az állítgatásra, nekem ez a gondom vele (és nem csak nekem, bár főleg inkább videónál emlegetik, ami távolról sem RAW, még egy S-Log2 is valamilyen szinten 'beépített')

    Valamit azért csak éreznek ők is ebből, ha ezt csinálják csak egy új modell kedvéért, de csak lassan tudnak vele haladni (milyen érdekes, és alátámasztja az előző megállapításomat a Log beépített mivoltáról)

    De teljességgel elfogadom, ha valaki szerint bennem van a hiba - lehet, csak rosszul látok - de van, amikor meg mintha egyszerűen 'ráhibázna' a színekre és akkor meg teljesen jó, pl. stúdióban sem nagyon látni ilyen problémákat (bár az általában egy másik kinézet)
    Volt még egy NEX-5N és az is pontosan ilyen volt, csak ugye kevesebb dinamikával, ISO-val stb. meg az tényleg egy hihetetlenül kompakt és olcsó amatőr gép(amúgy vicces, hogy milyen sokáig csak ebben volt egy ahhoz képest igen jó érintős LCD), szóval ott erre én azt mondom, hogy nem feltétlen annyira fontos (sőt ne is legyen ugyanolyan, mint a "komoly" gép).

    A silent mód viszont zseniális, tényleg új dolgokat képes elérhetővé tenni, csak ha valakinek ez a lehető legkevesebb kompromisszummal kell, akkor vegyen A9-et annyiért, amennyi, aztán meg jön is a következő és kb. egyből oda is egy drága optika ára. Nagyjából ilyenek foglalkoztatnak - de addig is próbálom egyre jobban kiküszöbölni a bosszantó dolgokat...

Új hozzászólás Aktív témák