Új hozzászólás Aktív témák
-
Senky
csendes tag
Természetesen nem tudtam beilleszteni amit akartam, de megpróbálok egy példát leirni mezei módon:
pl1
szumma n=1-től végtelenig[( gyökalatt(n+1)-gyökalatt(n)]
Hogyan tudnám bevetni a gépet egy ilyen feladatnál?
Köszi a segit!
Senky -
Senky
csendes tag
Szia Mindenki!!!
Szóval van ez a csodálatos gépem(ti-83-as), de még van mit tanulnom!
Az a helyzet, hogy végtelen sorok összegét kell számolnunk! Kérdésem: hogyan hasznosithatnám a Drága pici masinámat egy ilyen példa kiszámításánál?-->
1. Konvergensek -e az alábbi sorozatok és mi a határértékük? -
Gaskin
aktív tag
Hát igen. Brutál a géped. Én is sokáig töprengtem, hogy ne cseréljem-e a vissza a ti83-at, egy ti89-re. Aztán maradtam ennél. Ha jól belegondolok, akkor egyetemi tanulmányaim alatt talán egyszer sem kellet volna használnom a felületábrázolós cuccot, pedig a leginkább az keltette fel a 89-esben a ''birtoklási vágyamat''. Persze tudom, hogy még vagy 650000 dologban tudnak többet, mind a 83-as.
-
TOMKTOM
tag
Nekem egy TI 92 Plus-om van, a komunikációja elég bugos, valószínűleg kontakt hiba miatt.
Nagyon király gép, ez tényleg mindet tud. Mondjuk vizsgán néha érdekesen néznek rám, főleg, amikor semmit sem tudok, és nem én akarok kimenni elsőnek, ezért éppen magjong-ozok, vagy valami más játékot nyomok.
Progi iszonyat mennyiségben van hozzá a neten, google-val könnyű találni. -
DAni198
csendes tag
Nyugi, a gyári soros link kábel se az igazi, sokszor ezt se veszi észre a gép.
Én, bár van gyári kábelem, megépítettem ezt Bővebben: link
és teljesen ugyanúgy működött mint a gyári. TI83+-al használtam, de most 89 van
[Szerkesztve] -
Gaskin
aktív tag
Számrendszerek közti átváltás tényleg nincs. Egyébként van egy frankó kis honlap, ahol lehet találni dögivel szoftvereket hozzá. Még 3d-seket is! Itt amúgy is van minden. Most hogy látom milyen jó a szoftver ellátottsága a 83-asnak, már nem is hiányzik a 89-es.
http://www.ticalc.org/ illetve:
http://www.ticalc.org/pub/83/basic/math/
(Persze kell hozzá bütykölni egy link kábelt. Ahhoz is van itt rajz.) -
Senky
csendes tag
Szia!
Én most karácsonykor lettem tulajdonosa ennek a csodálatos masinának!
De azokkal amiket leírtál totálisan egyetértek, sőt még lenne egy kérdésem:
Valóban nincs benne a gépben a számrendszerek közti átváltás?
Köszi a válszt!
Senky -
Gaskin
aktív tag
Remélem vagyunk egy páran, akik birtokolják ezt a nagyszerű kis gépet. Én most kaptam, és a terjedelmes használati útmutatót is éppen csak átfutottam, de már rögtön van pár kérdés ami felvetődött bennem. Remélem lesz valaki aki válaszol is nekem:
- Nehezen tudom elhinni, hogy nem raktak ebbe a gépbe BackSpace-t. Nekem úgy tűnik, hogy nincs ilyen funkció, de javítsatok ki ha tévednék.
- Érdekelne, hogy Link kábellel van-e a lehetőség a gépben tárolt programjaim átvételére PC-re. Irogatnak két Texas közötti kommunikációrol, de ezt konkrétan nem találtam sehol.
- Ha az előző kérdésre igen a válasz, vagyis fel-le töltögethetőek a programok PC-re, akkor érdekelne, hogy vannak-e valahol letölthető programok a géphez. Vagy ha nincsenek, akkor legalább beírható programlisták vannak-e valahol a Net-en? (Szerintem amúgy is elég gyér a programozásról szóló melléklet. A számomra legfontosabb: solver programból való használatát éppen csak megemlítették. A használatát magamnak kellet kiderítenem. Szerencsére működik.)
Előre is kösz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Makulátlan 16" MacBook Pro M1 Pro 16/1TB (10/16) Dobozában, ajándék tokkal.
- Logitech G923 Racing Wheel and Pedals Xbox One/PC Kormány És Pedálsor
- eladó 4db 2TB NASware WD red (WD20EFAX)
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 512GB 12GB RAM - 2027. FRBRUÁRIG GARANCIÁS / akár beszámítással is
- ÚJ Lenovo LOQ 15ARP9 - 15.6" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 24GB - 512GB - RTX 4050 - 2 év gari
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- Eladó szinte karcmentes Samsung S21FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256 GB /Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- GeForce RTX 2070 (OEM HP) Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest