Új hozzászólás Aktív témák

  • VaZso

    senior tag

    válasz kw3v865 #11151 üzenetére

    Szia!

    Nekem 1.8 Valvematic 147 LE-s benzinmotor van Avensisben, de tudomásom szerint a kettő lényegében ugyanaz a konstrukció.

    Tudomásom szerint, ha rendesen betartják a szervizperiódust (10-15 ezer kilométerenként olajcsere) és megfelelő minőségű 5W30 motorolajat tesznek bele, akkor nem jellemző rá a túlzott olajfogyasztás és megbízható motorok.

    Ellenben, ha ritka az olajcsere (pl. 30 ezer kilométerek), esetleg nem megfelelő minőségű olajat használnak, akkor tud ez is nagyobb olajfogyasztást produkálni.
    Ha van szerviz információ, érdemes lehet megnézni benne, hogy milyen gyakorisággal cseréltek benne olajat - magyar forgalomba helyezésű autónál, amit márkaszervizben csináltak rajt, azt a Toyota meg tudja nézni és ki is nyomtatják, igaz, csak tulajdonosnak adhatják ki.

    Toyotaclub fórumán van valaki, aki 1.6-os Valvematic motorral vett Avensist újonnan, ő elég sokat írt róla, esetleg nézd át az "Avensis III" témában.
    Ő több mint 300 ezer kilométert beletett (350 körül írta talán legutóbb), és elégedett volt vele, gyakorlatilag nem volt gondja az autóval.

    Részemről még csak cirka 4500 kilométert mentem vele, de látható fogyást nem tapasztaltam az olajpálcán (ebben 165 ezer körül van).
    Nekem egyébként tetszik ez a motor - nagyon csendes és egész jó fogyasztást produkál ahhoz képest, hogy egy nagy kasznit cipel nekem. :)
    ...és szívó benzines, vagyis turbo és effélék nincsenek benne...

Új hozzászólás Aktív témák