Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz syC #26088 üzenetére

    Teljesen környezetidegen. Ahhoz ár/értéknél nekem több kell, hogy ökoszisztémát váltsak és újra tanuljak mindent a nulláról. :) Ahhoz azt kéne látnom, hogy beérik a natívan fejlesztett szoftver és durván elveri az x86-os verziót az M1-es verzió mindenből, amit használok. Még nagyon gyerekcipős szerintem minden 3rd party, hisz még csak most hozták ki az M1 kompatibilis verziókat mindenből. Ha már natív az egész, akkor legyen már olyan smooth és gyors a fordító, mintha gépi kódban futna az egész hóbelebanc Resolve-tól kezdve Adobe-ig bezárólag.
    Natív kódtól azt várnám, hogy a brute force verzióhoz képest ad egy akkora előnyt, mint mikor HDD-ről SSD-re költöztettem az OS-t. M1 már-már jó (felvett teljesítményéhez képest kiváló), de szerintem M2 lesz abból, mire beérik a gyümölcs a szoftveres oldalon is. Ha egyáltalán valaha - hisz tisztességesen optimalizált kódot utoljára Assembly-ben írt a világ.
    Apple-nek szvsz egyedül ez a bája, csak vmiért ez a potenciál mindmáig kiaknázatlan. Amíg egy PC nyers erőben, egy Android meg emulálva hozza ugyanazt vagy jobbat, addig szerintem a programozók vmit rosszul csinálnak. Hisz nem arról lenne szó, hogy egy konfigra kell megírni mindent? Akkor hol marad az elsöprő teljesítménybeli fölény? Más kérdés, hogy most először a történelemben jobb ár/értéke van a (belépő) M1-es gépeknek, mint az azonos szintű PC-é, de remélhetőleg ez csak ideiglenes zavar az erőben.

    Bár lehet bilibe lóg a kezem, hisz ott vannak a konzolok élő példának: vhogy itt sem teljesül az az ígéret, hogy egy konfig mind felett... :U

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák