Új hozzászólás Aktív témák

  • _q

    addikt

    Belefutottam egy kellemetlen szituációba. Baráti körben volt esküvő szeptemberben, ahova mint vendégeket meghívtak, de csak a polgári és templomi ceramóniára. Utána volt egy kb 25 fős szűkebb körű vacsora, zene, de semmi nagyobb felhajtás, de erre már nem voltunk hivatalosak. Gondoltam jó lesz gyakorlásnak ezért felajánlottam, hogy videózok. Annyira ők nem akartak videóst, csak fotóst fizettek, de azt mondták végül hogy oké videózhatok. Nem volt egy nagy díszítés, nem voltam hivatalos a készülődésre, se a kreatív fotózás részre. Szóval mondhatni minimálból dolgoztam, de úgy voltam vele, hogy referencia anyagnak jó lesz, veszteni valóm úgy sincs.

    Elég sok minden volt mostanában és nem is kapkodtam, tegnapra lettem kész a videóval, amit drive-ra feltöltöttem és elküldtem a párnak: [link] . Semmi extrát nem érzek benne, de egynek talán elmegy, úgy is csak 1 tavalyi referencia videóm van (az szerintem sokkal jobb lett, meg az egész napos esemény is volt). Miután elküldtem a videót, illedelmesen rákérdeztem, hogy akkor ugye nem baj, ha referencia anyagnak használnám a jövőben, illetve youtube csatornámra is feltölteném, itt még is csak egyszerűbb "mutogatni". A srác semmilyen közösségi helyen nincs fent, ő a gyenge láncszem. A csaj szerintem még benne lenne, hogy feltöltsem, de egyelőre várok a válaszukra, hogy használhatom-e vagy se.

    A kérdésem itt jön hozzátok. Egyrészt ingyen csináltam időt és nem olcsó felszerelést használva, másrészt gondoltam nekik is jó élmény lesz visszanézni. Erre most fent áll a lehetősége annak, hogy kb. feleslegesen időztem vele, mert nem is tudom felhasználni referenciának. Ugyan nem volt egy nagy esemény, bár abból próbáltam a maximumot kihozni, de még is csak jobban mutat 2 referencia anyag, mint egy a jövőre nézve.

    Tegyük fel azt a választ kapom, hogy nem használhatom fel. Ez esetben így jártam, volt egy ingyen munka és időpazarlás? Vagy tegyem youtube private-ba fel, így nem derül ki hogy még is felhasználom? Jövőben hogy csináljam? Az ingyen munkát befejeztem szerintem ezzel, bár vannak megbízhatóbb, közelebbi barátok akik esetén nem feltételeznék hasonlót, de ezek után :F Vagy már az elején nyomatékosítsam, hogy ingyen lesz, de ezért cserébe referenciának fogom használni, ha nem tetszik akkor sajnos keressenek mást? Tudom egyébként is van a GDPR, de mindenkivel írassak alá az elején egy pár soros dokumentumot, hogy belemennek a videó saját felhasználására részemről?

Új hozzászólás Aktív témák