Aktív témák

  • Horbal

    őstag

    válasz Octopus21 #22229 üzenetére

    Annyira nem rosszak ezek, emlékképnek megfelelőek.

    Csak azt tudom mondani, hogy a kompozícióra figyelj jobban, komponáld meg a képeket, kicsit az az érzésem, hogy rohanásban voltál, olyan hirtelenek a képek, sztem emiatt lettek "ferdék" is. Pl. ott az a kb 3-4. kép az Eiffel toronyról éjszaka, mélykék alapon sárga fények egészen hangulatos de a sötét bokor az alján engem zavar érdektelen és elvonja a figyelmet. A belógó ág viszont nem rossz, csak életlen ha jól látom. Az adatokat nem látom ahogy az sem hogy merre volt a fókusz, de asszem egy jóval szűkebb rekeszt nagyobb idővel kellett volna használni, hogy mindenhol éles maradjon. (mintha a torony teteje is életlen lenne kicsit)

    Próbáld meg kizárni a zavaró jelenségeket, mint pl. kóválygó emberek, ehhez várni kell sokszor elég sokat. Az esti, éjszakai felvételeknél meg, mindenképpen kell egy jó állvány és távkioldó, hogy hosszú záridőket tudj használni. A 30mp általában még kevés, hogy hangulatos éjszakait tudj készíteni, B-t (bármekkora záridő) meg távkioldó nélkül nem lehet csinálni.

    Nem mellesleg nem volt éppen csodálatos fotó időtök ahogy nézem elég szürke felhős időjárás volt.

    A tornyoknál nyugodtan mehetsz közelebb és alulról fényképezve, drámaian lehet érzékeltetni a monumentalitást (mintha rád akarna borulni). Nyugodtan csinálhatsz direkt ferde képeket, portréba fordítva a gépet és mintha a téma a kép átlója lenne. Így nem az lesz az érzés, hogy nem tudtál egyenes képet csinálni. Nem mellesleg bennem az ilyen kompozíció, még monumentálisabb érzetet kelt. Ezt pl. hidaknál is jól ki lehet használni.

    [ Szerkesztve ]

    Balett cipőm nincsen nekem, de ha lesz én fő nem veszem!

Aktív témák