Új hozzászólás Aktív témák

  • priti

    addikt

    válasz Gampa #10117 üzenetére

    Lehet. Amikor van egy rövid sub-od egy kémény méretű hangolócsővel az zeneileg értékelhetetlen módon ugyan, de búg, mint a veszedelem. Ez egy akciófilmnél nagyon állat tud lenni, mert a szatelitek meg arra pont jók, hogy a repeszek, szilánkok csörgését hozzák és így egy robbanás az teljesen más, mint egy zenére való cuccal, sokkal jobb átéléssel lehet megnézni egy filmet, 5.1-ben meg főleg.
    Nekem más a bajom.
    Van az az idő, amikor az ember elkezdi keresni a zenében a hangszert. Én már eljutottam idáig, de olyan a zenei ízlésem, hogy a dob, a nagybőgő, a cselló, a slap bass, a szaxofon és a trombita kerül képbe. Isteni jó egy kéthangszórós kétutas "monitor" "studio" stb. nevek alatt futó hangfalpár, amikor egy számítógép előtt ülsz és egy 16 sávos keverőn elkezdesz matatni, mert részletes ahogy szól és nem kell kikapcsolni egy sávot, hogy mi megy a másikon, mert hallod, de nekem teljesen mindegy, hogy az egy 30.000Ft-os hangfalpár vagy egy 300.000Ft-os hangfalpár zenét hallgatni nem szeretek rajta. Nekem az a nyomorom, hogy ezeken nem elég széles a mélytartomány, az Istennek se. Vagy ha valami bütykölt és az jó, akkor meg nincs közepe.
    Nekem az kell, hogy ha belehúznak mélyen abba a csellóba akkor zengjen be rendesen az a szoba, mert az egy cselló és nem egy nyomorék hegedű. Gyűlölöm a hegedűt. Vallatni lehetne vele. A nagybőgő meg ne úgy szóljon, hogy a mélyben már csak a húrok pengetési hangját hallani. Egyszerűen nem lehet hallani az egészet a maradéka meg olyan, mint ha 5 méterrel a zenekar mögött lenne az a szerencsétlen bőgős. Tök jó, hogy úgy amúgy az utolsó csörgő is olyan, mint ha a fülem mellett ütné a srác. Még azt is hallom, ahogy az éppen pihenő szaxis letüdőz egy slukk cigit, de én inkább ezt áldoznám be és teszek a studio-ra, de minden gyártó erre van ráizgulva.
    Nekem legyen meg a mély alja. Teszek a tehetetlenségre, ha 30 cenyós sub kell akkor legyen az a tekercs mögött, mit bánom én, de olyan közép legyen, hogy ráférjen a mélytartomány teteje, de az se árt ha a magasabb 50%-a és az már ne legyen nagy átlóval. A magas meg tök jó, azzal nem is kell foglalkozni, az nagyon renben van, mindegyiknél, ami picit drágább cucc. De itt vagyok meglőve, hogy még 60 rongyért is ilyen kis pattanás 5 colos wofikat eröltetnek, vagy a másik, hogy ilyen maszat búgó házimozi front torony. Ez a vicc hogy nincs egy nyomorék passzív, 3 utas testes, vastag fából készült gyári hangfal sehol, egyik mai gyártónál se. Az aktív SAL20-on kívül nem is láttam egyáltalán ilyen felépítésű hangfalat. Ezeket a tornyokat nyomják, hogy nem tudok egy kicsit belepiszkálni egy gyáriba egy középsugárzó cserével meg egy kis hangváltó moddinggal, mert nincs. Már ilyen régi használt szarokat nézegetek, a tköm tele van. Asztalos munkához meg nem értek.

    Hardverlesen

Új hozzászólás Aktív témák