Új hozzászólás Aktív témák

  • Feck

    tag

    Üdv!

    Bár évekkel ezelőtt elvetettem a stúdió monitor upgrade ötletét, most a semmiből egy régi ismerős belengette, hogy vinné a régi Mackie MR5 párt. Nézzünk hát szét... Régen a Focal Alpha 65 nagyon érett, azóta már megjelent Evo is belőle. El is kezdtem a DSAUDIO-n összehasonlító videókat nézni, és nem éreztem azt, hogy az Evo esetében indokolt lenne a ~2x felár az Adam T7V-vel szemben (Persze tudom, ezt élőben kell hallani). Ami még számításba jött, az a Yamaha HS7 és a KRK Rokit 7G4.

    Sajnos a panellakás bekorlátoz (csak semmi döngetés), ezért nem látom indokoltnak elkölteni ennyi pénzt, s nyilvánvalóan a DAC-ot is fejlesztenem kellene. Képeken látható, hogy nem épp ideális az elrendezés akusztikai szempontból (bal oldalt szinte rögtön van egy sarok). Ó, és nincs már meg az a kábelrengeteg :B :D

    Jó kiindulási alap lehet becélozni az Adam T7V-t? Mellette a KRK és Yamahát hallgatnám meg. Esetleg valami még abban az árkategóriában?
    DAC pedig egyelőre maradna (maradhat? vagy nagyon váltani kellene?), valamint az RCA-s összekötés. DAC: Audio-GD R2R-11 - ez egy kissé melegebb hangkarakter, enyhén megtolva a mélyeket, ill. az esetleges szúrós magasakon is finomít. Bodz sokat tudna mesélni róla :)
    Felhasználás: 50-50% a zeneszerkesztés és a zenehallgatás/film. Zenék terén jellemzően az elektronikus vonal játszik, és az enyhe V-karakter híve vagyok. Mert azért... ne legyen már Mariana-árok a közepek helyén :D

    [kép] [kép]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák