Aktív témák
-
rudi
nagyúr
Én is hasonlót készülök venni csak nem tudom mire számíthatok. Most egy gyászos 8500LE-m van 250/240en megy. Lécci írd meg mennyin megy a proci/ram rajta és hogy milyenek a ram-modulok, meg persze azt hogy meddig húzható :D. Nem olyan nagy gáz hogy 14+fa körült volt mert a PowerColor is kb. annyi és Sapphire-t is láttam 15.500+fa körül.
-
drumlin
csendes tag
most vettem egy connect3d 9100-et, 64 megás. elsőre felment gyári driverrel xp alá, még nem nagyon foglalkoztam vele egyebet. milyen tapasztalatok vannak ezzel kapcsolatban? gyanúsan olcsó volt.. 14+áfa
-
powerwade
senior tag
Sziasztok!
A mai napon jutottam hozza egy radeon 9100hez. A dobozan powercolor felirat van. azert vettem ilyet mert nagyon olcsoe jutottam hozza, boltbol :)
ez az elso ilyen ''nem-gagyi'' kartyam, elotte tnt2-om volt, es fogalmam sinics milyen extrakkal fog a kartyam tobbet tudni :) marmint jatekokban is vannak beallitasok a grafika resz alatt, de fogalamam sincs mi mit jelent.
elore leszogezem hogy lamernek erzem magam (haver szerint olyan ember vagyok a szamitastechnika vilagaban aki sem hw, sem sw -hez nem ert, viszont nem osztja az eszt, nem pofazik, csak neha kerdez :DD
a most is kerdesem lenne: mi micsoda a kartyaban? marmint milyen featurek vannak? es mi mit jelent?
tul sokat kerdezek? akkor hajtsatok el :D ha megvan mar mashol a valasz? akkor mutassatok meg mert keresni nem tudtam, szakszavakra sem (ph-n belul) -
KTompi
aktív tag
Hi!
Van 9100-asból 128MB-os VIVO-s kártya?
Egyáltalán kell-e egy ilyen kártyára 128MB RAM?
Egy GF4MX460Pro 64 DDR VIVO-t szeretnék lecserélni, vajon megéri-e a csere?
(TV-out teljes képes lesz-e, mert a GF-nél 10€-ba került a program hozzá...)
Üdv: KTompi -
Itt az Url: ftp://ftp.dell.com/video/R59659.EXE
A módosított INF Url-je: http://www.bno-net.de/files/treiber/OEM_CAT3_3_MOD/CX_08524.rar -
-
klepto
addikt
Még egy kérés!
Valaki linkeljen be egy oldalt, ahonnan le tudok tölteni catalyst 3.3 légyszi. Az Ati.com-on nem találtam meg. -
klepto
addikt
Nem tudom más gépébenkipróbálni, mert nincs a lakhejemen olyan emberke, akinek tőlem komolyabb gépe volna. Egy ismerősömnek van hasonló gépe, mint az enyém, de ő Tiszaföldvári, és itt tanul a fősulin levezőn, de nem itt lakik. KKicserélni csak úgy tudnám, hogy a srác beszámítja használt áron egy másik kártyába, gariba nem venné vissza, mivel működik a kártya. Ezt 2 napja 19k-ért vettem, cserébe max 12k-ért számolná be. Ez meg nekem nem biznisz, mert akkor megtartom addig, amig nem lesz pénzem minimum egy 9500-re.
-
Agyasima
őstag
FTC!
8500LE=9100. -
haris
őstag
Ez fura!
Szerintem ennek a konfignak kéne hozni kb 7500-8000 pontot. :(
Haver gépében nem tudnád kipróbálni?
Esetleg kicseréltetni (pl 8500LE-re, 9000PRO-ra)?
Esetleg az Acorp nem szereti ezt a karit, de lehet hogy másikkal jól muzsikálna.(ha ez idióta ötlet ne vihogjatok hangosan.)
Légyszi tudósíts mi lett vele. -
haris
őstag
válasz
zsoltee10 #50 üzenetére
Pedig nálam is ez a helyzet.
Nekem Saphire 8500 (nem LE) 64MB 3,5ns rammal.
Alap freki 275/275. Ezen az órajelen kb30-40 perc játék után kifagy.
Ha nem játszom, akkor gond nélkül megy napokig.
Valaki itt a forumon javasolta, hogy vegyek vissza az órajelből, mert valszeg tulmelegszik a kari. Vissza is vettem 260/260-ra. azóta fagyás nélkül megy minden játék.
275/275-nél 3dMark2001SE 8600pont volt
260/260-nál most csinál 8200-at.
Egyébként imádom a kártyát. A Gef2MX után sebesség király, színe, élessége gyönyörű (még ha ez szubjektív is), a TV out minősége sokkal jobb.
Szerintem a házam szellőzésén kellene javítanom, ott lehet a bibi.
A gép 1800+, MSI KT4V, 512/333 Samsung semmi nincs húzva (még :P) -
zsoltee10
addikt
Ezért mondtam a körömlakkot, pillanatragasztó helyett. El lehet távolítani a lakkot lemosóval. Bűvészkedd rá nyugodtan a ramra a bordákat, hagyd száradni a gépen kívül, és ha meggyőződtél róla, hogy nem esik le, rakd vissza. Én öcsém ge3 kártyájára raktam rá így a bordákat. Leszedtem direkt, hogy megnézzem a ramokat. Most egy picit tovább tudom húzni a ramokat, mert jobb a hőátadás. Ez pár MHz-t jelent csak, de akkor is jobb mint a gyári hővezet ragasztó.
-
cheroub
csendes tag
Hali.
Csak a ramra tudok gyanakodni mert előtte egy 7500 volt benn és nem fagyott .
KB 1/2h játék után a ram olyan forró hogy alig lehet megfogni. Kicseréltettem már a kártyát de ua.. Ja és volt mér érdekes hibajelenség vele : 3dmark2001se alatt a nature tesztben fagyott, utána kipróbáltam a 3dmark03 is ott meg a kardos tesztben(nem tom mi a neve). Amint felraktam a 3.3 catalyst-ot minden ok :? (a memória még mindig melegszik :( ).
Ezért gondoltam a memóriára. Hűtőbordám nekem is van csak nem nagyon akartam kisérletezni hogy pill.rag+hűtőpaszta melyik verziója válik be (mert ugye csak egy ilyen kártyám van és nem szándékozom az alattalevőket elrontani,vagy ennek elbuknia gariját )
Byez -
ocrulez
csendes tag
8500le@310/280 9100bios
3dmark 2001 default 10600potty
amd 2100+@2366MHz
win xp sp1 -
zsoltee10
addikt
Fölösleges külön bordaszettet venned, keress egy régi PI-es hűtőt, vágd a bordákat darabokra, és hővezetőpaszta társaságában körömlakk kombinációjával rögzítsd. A négy sarokra négy pici lakkpötty, középre paszta. Azonban gyárilag sem szabad fagynia hűtés nélkül. Még a 9700pro 2,8 nanosecundumos ramjain sincs borda. A gép nem hiszem, hogy a forró ramok miatt fagy.
-
ftc
nagyúr
Én is most szeretnék egyet venni.Márkák:Saphir,PowerColor,Gigabyte.
Herculesből ha jól tudom nincs 9100.Ja még egy kérdés:
8500LE=9100 vagy 8500=9100? -
cheroub
csendes tag
Hali.
Nekem egy dobozos saphire 9100 van kb. 2 hónapja. A képe gyönyörű meg jól is megy csak az alap memória órajelekkel nem vagyok megelégedve(230/250). A powers. meghajtottam (260/260)-ig mert utána már bizonytalankodott. a 3.2 es catalyst nekem a mafia-ban csúnya textúrahibákat csinált ezért felraktam a 3.3 -ast azzal mindek ok :). Összefoglalva már majdnem meg vagyok vele elégedve csak a memóriák sztem nagyon melegednek (eltrontech) már alapórajelen is, lehet hogy néha ettől fagy a gép :( . Tud vki olyan hűtőbordát a vga kártya memóriára lehet rakni (úgy rözítve hogy azért ne essen le).
Byez -
Buborg
csendes tag
én most vettem egy Saphire 9100/128MB-s kártyát és szerintem teljesen rendben van. Csak a kiszerelésben csalodtam mert hiába dobozos a kártya a dobozban csak egy driver CD volt +1db 10cm es kábel átalakito.
3Dmarkot nem mértem de szerintem nem is fogom mert leszarom. nekem az a fontos hogy játékokban mit nyujt és az rendben van.
még nem tuningoltam de lehet hogy majd kiprobálom. Amugy a képminőség a GF2MXemhez képest durván javult. eddig nyuzott játékaimbol olyan részleteket hozott elő amikről eddig nem is tudtam :P -
klepto
addikt
Topicfelhozás!
-
klepto
addikt
Az alapfreki a kártyán amivel 6056 pontot kaptam az: 250/230
Húzva stabilan: 300/270 -en megy, és így 6568 pontot kaptam. -
pufi
tag
Kedves Klepto!
Szavaidból úgy érzem, mintha egy kicsit be lennél pánikolva. :( Szóval. A pont lehetne kicsit jobb is, de annyira nem vészes, bár az az Acorp lap... hát. Az XP-t ne installáld újra, tök fölösleges, ha safe módban uninstalltad már a drivert, egyet még tehetsz a regedit-el kézzel szépen kiszemeteled a detonator esetleges darabjait úgy hogy pl. rákeresel az nvidia, geforce, stb. szavakra és szépen kitörlöd, aztán felteszed a 3.2-es Catalyst-ot. Nem azt amit adtak a kártyához, mert az 2.2-es, bár szerintem erre már rájöttél. De tedd fel a control panelt is, oszt restart. Igazából azt kéne tudni, hogy hogy néz ki a kártyád. Igen, a fizikai méreteire vagyok kiváncsi. Merthogy ha a drága kis édes picike, RCA-s tv kimenettel, amolyan félmagas kártya ráadásul 64MB-os, akkor sok esélyed nincs arra, hogy igazán ,,komoly,, 3Dmark eredményt érj el. Létezik un. pro nyákra épített 64megás 9100-es, ami már normális nyákon van, s-video a tv out és pont úgy néz ki, ahogy egy rendes kártyának ki kell néznie. A nem pro-s nyákra épített 9100-esekkel rengeteg gond vol/van/lesz, eléggé félresikerült darabok. Egyébként meg szerintem totál ne foglalkozz azzal, hogy mennyit fut a kártya 3dmark alatt, ha tetszik a képe, simán mennek a játékok, akkor kit érdekel a 3dmark? Szerintem.
Üdv:
egy sokak szerint korrekt boltos Veszprémből, akinél általában mindig van 9000/9100/9500-ös Radeon. (PowerColor) -
DrSoul
őstag
Azok alapján, amit írtál, a kód szerint elvileg 4 ns-os ramod van (-4B):úgy tudom, az utolsó szám a - jel után jelzi azt. Az nem rossz, de nem is a legjobb: egy 3,6-ossal már jobb lenne (v. 3,3; van, aki kifog ilyeneket).
Lehet. hogy tévedek (akkor bocs...), de számomra ez egy ismeretlen memória(Adata???), lehet, hogy nem valami jó, ehhez nem igazán értek.
Egyébként egy 20.000 Ft-os kártyától szerintem nem rossz, és még ha a 3DMark 2001 ezt mutatja, a lényeg az, amit te tapasztalsz game közben, és nem hinném, hogy az rossz lenne. A képe is biztos szebb a GF4MX-nél,és ahogy hallottam, az Ati 9100 (azaz 8500) -t jobban lehet tunningolni...
Amúgy valóban lehet, hogy ez egy LE változat... (csak nincs feltüntetve). Meg kéne nézni, alapból milyen frekvencián megy a mag meg a memória: abból minden kiderül! Az AIDA (vagy SiSoft Sandra...) mit ír? -
-
-
klepto
addikt
Nem hagyom elsűlyedni :o
MIT TEGYEK? -
Először is: a 3DMark elég nagyot szór, az én 8500-asommal mért már alig 5000 pontot is, meg alig 6000-t is...
Másik oldala a dolognak: meg kell nézned vmi programmal, milyen sebességen megy a mag és a memória. Soxor előfordul, hogy a gyors RAM-okkal szerelt kártyát underclockolják a gyártók. ATI kártya esetén tudom javasolni a Radeonator 2.0-s verzióját, külön állíthatod a mag és a memória órajelét, de beállíthatod a szinkron sebességet is. -
haris
őstag
Amikor én vettem az enyémet, ugyanezt volt nekem is, csak Gef 2MX-el.
Hiába szedtem le az NV drivereket, csak nem akart rendesen menni.
Nekem a format c: megoldotta.
Neked is ezt ajánlom.
Egyébként nekem 1800+, 8500/64MB, 512/333 =8200-8500 pont 3dMark2001-el.
ja és direct x 8,1 legyen fent. Szerintem a 9,0 -ra még semmi szükség, hacsak nem akarod tudni, hogy 1100-1300 3dMark 2003 pontod van. :P -
MaUser
addikt
Saját tapasztalat alaján ha elegáns akarsz lenni a beállítás konvertálóval (tm by MaUser:DDD) elmented az adataidat, beállításaidat és format. Ha meg gyakorlatias, akkor törlöd a windows mappát(csak ezt esetleg lehet a program files-t is úgyis mindent újra kell rakni) egy másik gépben és úgy installálsz. Amelyik neked kényelmesebb. (Ha a másodikat használod figyelj, hogy ne ugyanolyan néven telepítsd!)
-
klepto
addikt
Na megvettem, betettem, instal, és csalódás :((( A másik csalódás az az, hogy oem verziót kaptam, mert a boltos szerint mindig ilyet hozott, és nem látott bvelőle dobozos verziót. Egyébként Shaphire. A ramon (2-2db mindként oldalon) a következó szöveg olvasható: Adata 20313 ADD 7616B4A-4B. A központi csip és a csatlakozók között a kártya kétharmadán pedig egy ATI Rage Theater csip van a következő kóddal: 213RT1ZUA43 MG86R 0310AA Taiwan.
Nem kevés a 3DM pontom? Hány nanos ramok vannak rajta?
A gépemben Acorp7KT333-as lap, 256/333 ram, és Athlon XP 1,8+-os porci van. -
khalox
őstag
Sapphire-t azt jónak mondják, de én a PoweMagic-ra esküszöm, hiába szidja mindenki. Amióta először legyártottak PM Radeon 8500-ast, nekem az van, azóta 1600x1200-ban használom, gyönyörű a képe és ésszerű keretek között még húzni is lehet, ha ilyen bánatod van (ez a 64MB-os verzió, a 128-ason már csak 5ns-ak a RAM-ok...)
-
klepto
addikt
Na! Senki? :O
-
klepto
addikt
Nem hagyom ismét elsüjjedni :(((
-
klepto
addikt
OFF
Topicfelhozás
ON
Na akkor ott tartok, hogy holnap kell megrendelnem, és szerdán átvehetem az új Radeon 9100-es kártyámat :DD
Kérlek titeket segítsetek :o
Megvehetem a Sapphire kártyát? Esetleg melyiket ajánljátok? Melyik kártya az, amelyik tuti jó?
Segítsetek! :O -
htibor
tag
Na itten vagyok.
Bent van a kicsike a gépben és kiprószáltam 3D Mark 2001 SE alatt:
PIII650;384Mb RAM; Abit BH6 lapkával:
Default futtatás: 4432
4-szeres élsimítással: 2013
A default futtatás, a rendszerbusz 100 MHz-ről 120-ra való emelésével(793-on): 5256
Ellenben mindez a más nyugállományba vonult TNT-vel:
Default: 608
Felhúzva 6,5*118: 653
YIKES!:)) -
htibor
tag
Mint kiderült nem BBA...: Sapphire Atlantis Radeon 64MB DDR, 250/230, DVI-d, TVO
Forrás: http://www.sapphiretech.com/vga/9100.asp
De nekem tökéletesen meg fog felelni, mivel 2 év rá a gari és addig biztosan ez lesz a kártyám. A mostani TNTmet 3,5 éve nyúzom, és pár fullextraszupergiga grafikával rendelkező gamet leszámítva nagyon jól teljesít mindenhol. -
htibor
tag
Most rendeltem meg Neo Computersnél, mert mint általában Fehérváron, nincsen raktáron ugye...
Atlantis 9100 64 Mb br 22.500 2 év garival.
Van még Club Radeon 9100-es is, 21.300-ért csak az LE változat...
Demikoban csak holnap tudtak volan mondani árat 9100-re, hát lekéstek róla. -
SeezJear
csendes tag
htibor: fehervaron nemtalaltom nemhogy sapphiret, de még 9100-est sem. énis felkusztam érte pestre -> magicomp.hu. fehervar rulez amugy, csak rendes volt nincs.
-
htibor
tag
Hi!
Én a jövő hét elején szándékozok venni egyet.
Haver szerint a Sapphire eléggé megbízható és majdnem BBA szintű a körítés.
Körbenézek még itt Fehérváron holnap, ha nem, akkor irány Pest.
Ezt néztem ki magamnak: http://www.users.hu/
ATI Radeon 9100 64MB DDR TV/DVI 18,360 HUF / 22,950 HUF
Nehogy valaki elvigye előlem! :)) -
klepto
addikt
Egy termék a Radeon 9100-es kártyája melyik gyártótól a legjobb? Melyiket érdemes megvenni? Nem a ramok nanszámára vagyok kíváncsi, hiszen az nem minden, hanem a többi cucc és áramkörök minősége is sokat számít szerintem.
Aktív témák
- PowerColor Red Devil AMD Radeon RX 6800 XT 16GB Garanciával!
- Asus DUAL-RTX5070-O12G nVidia 5070 12GB GDDR7 OC videokártya bontatlan dobozában eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó
- Gigabyte GeForce RTX 2060 6GB Garanciával!
- Gigabyte Geforce GTX 1070 G1 Gaming 8GB Garanciával!
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3467, 94% Akkumulátor
- Xiaomi 12T Pro 5G 256GB // Számla+Garancia//
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest