Aktív témák
-
Lunatic
aktív tag
Ez így csak részben igaz! :)
Az Azimuth Cordinator már jóval a DarkSide előtt is jelen volt a koncerteken.
Ennek a segítségével értek el a quadro térhangzást már az ufo klubos koncerteken is.
Vagy akár a pompeii koncerten, ahol a dsotm még csak demoként szerepel.
De abban igazad van, hogy a dsotmnek van quadro stúdió LP változata,
amit szintén lehetetlen volt szinte meghallgatni, a technika hiánya miatt. :)
Nos igen, ezért is csodálkoztam igencsak, amikor látom, hogy megvan SACD-n
a dolog. Mintha még nem jelent volna meg..:)
(csak halkan kérdezem, mert nem vagyok benne biztos, de az 5.1 több sáv, mint a quadro nem?)
Örülök. :) persze csak ha megoldható,
és nem nagy gond számodra.
Remélem tudom ellentételezni, van pár pf roio ritkaságom,
keverőpultról vett, digitálisan tömörítetlen minőségben. :)
Referenciaként az index, kultura fórum, Pink Floyd: The Wall és The Anderson Council topikokat ajánlanám a figyelmedbe, nagyon jó kis társaság,
bár mostanában nemigen zavarja meg semmi az állóvizet.
Az sacd-t várjuk messiásként. :) -
Szalma
őstag
Igen-igen. Nehéz megválni. De jó is. Szerintem... :))
Sajnos csak tesztpéldány van nálam (1 hete), hivatalos megjelenés márc. 25.
Viszont (hogy örülj), az egyik oldala SACD, a másik meg HDCD (HightDefinitionCD). A HDCD teljesen kompatibilis a CD szabvánnyal, bármely cd lejátszó megeszi. (Csak nem kapod meg a HD minőségét.) Valószínüleg a végleges kiadás is ilyen lesz...
(Megjegyzem: a DVD-Audiók is úgy esnek ki (legalábbis a többség) a gyárból, hogy az egyik oldaluk DVD-A, a másik meg kép nélküli DVD track.)
Szeretettel:
Szalma -
tomcs
őstag
de 100 rugonal kezdodnek a ''beleposzintu'' hazimozirendszerek is, aminek a presztizs-szobadisz-stb erteke 1 picit tobb mint 1 pc-hangfalkeszlete az atlagjuzer szamara, szal ebben a kategoriaban nekik inkabb az a jobb valasztas.. fene tudja itt elmelkedek, kozben filleres 2hangszoros lg-mikrohifi az asztalon... :DDD
-
Lunatic
aktív tag
oppla, tag lettem. :))
szegény ember vízzel főz,
és azért a pc nagyon jó alapanyag. :)
szóval én meg csak ezért mondtam, hogy nem akkora ''őrültség''
kiadni egy jobb pc-speakerre...:)
(nem a 100K-s rendszerekről beszélek)
a pc mellett amúgyis ritkán érvényesül a zenehallgatás
nyugodt körülmények között. -
Lunatic
aktív tag
nehéz megválni a régi jól megszokott hangzástól, hmm? :)
és az SACD ennyire jó lenne?
elvileg, ugyanazt az analóg mastert használták hozzá nem?
nemigazán vagyok tisztában vele, mennyire jelent többet
egy ilyen remastered SACD.
gondolkoztam, hogy megveszem, de csak dísz lenne a polcon....:( -
Szalma
őstag
Az SACD képes műsorforrás egy Onkyo SP800-as (integra). A tüdők Celestion-ok (4), régiek, szub nélkül. Az erősítő most éppen teszten egy Onkyo TX-NR900, persze csak 4.0-ában... :)
Szeretettel:
Szalma
ui.: Néha a hangfalak kiegészülnek 5.1-re, 6.1-re vagy épp 7.1-re, de mindig a régiek nyernek 4.0-ban... Illetve egy KEF q7-es sorozat... Hmmm... -
Lunatic
aktív tag
Ok, korrekt.
De szerintem van létjogosultsága/értelme ezeknek a drágább hangszorószetteknek,
elsősorban a játékok miatt. Egy jobb hangrendszer,
többszörösére növeli a játékélményt.
Ezek az egybeépített házimozi dolgok céleszközök,
naná, hogy jobbak mint a pc. Amellett én még mindig jobban szeretek monitorról
dvd-t nézni, mint tv-ről. :) -
Den
veterán
most ha 5.1 ről beszélünk akkor az nyilván házimozizásra kell, mert zenéhez semmi értelme. Ha viszont házimozi akkor akkor inkább egy sony dav s400 (de lehet panasonic, stb) , mint egy pc, drága pc-s multimédia hanszórókészlettel. Kép és hangminőségben, még ez a low end asztali cumó is veri a pc-s verziót, kezelhetőségben meg nem is lehet egy napon említeni a kettőt
Ha hifi-ről beszélünk arra is alkalmasabb egy (akár sony) low end asztali cucc (nem muzik center)mint pc, de hifi-ben a hozáértők szerint nem sonyban érdemes gondolkodni, ezt tudom. A sony csak példa volt, ez a márka jutott először eszembe :) -
Den
veterán
Hát igen, a helység lesz az igazi gond. Annak ugyanis nagyon rossz az akusztikája. Alapvetően ''döng'' és nem homogén a ''tér'' a hangzás szempontjából, pl a sub-tól elindulva a szoba másik vége felé halkul, hangosodik a mély tartomány, a sarkokban pedig annyira erősít és összemos,hogy pl. ágyban fekve a mélynyomót ki kell kapcsolni, mert zavaró.
Amíg ez a problema meg nem oldódik, nem is költök jobb audio eszközökre. -
Agyzuzo
addikt
Én azért ezt is szívesen bevállalnám:
[L]http://www.mistral.hu/uj/images/valid/2405_0.jpg[/L] -
Szalma
őstag
Hja. Csak válasszon jóóóól! Ne sajnálja az időt rá, különösen, ha nem csak ''háttérzenére'' lesz...
Viszont egy sztereó lánchoz már helység is kell, amit nem feltétlenül kap meg az ember ''kicsi'' korában. Olyankor jól jöhet egy ilyen ''drágább'' eszköz.
:)
Szeretettel:
Szalma
ui.: Sztereó rulez. A többi: rizsa. (Bár az SACD PinkFloyd az hihetetlen élmény 5.1-en... 8) -
Den
veterán
Hát a következő ilyen jellegű beruházásom egy jó asztali sztereó erősítő lesz digitális bemenettel, és két jóminőségű hangfal.
Mondjuk ha netán arra vetemednék hogy mégegyszer pc-s cuccot veszek az életben, akkor az a mostani teszt győztese lenne, annyi pénzt még talán megkockáztatnék ilyen játékra :) -
Szalma
őstag
Hmmm...
Asszem tisztában van a hallási preferenciáimmal... Nos mind a Z-560, mind a Z-680 messze a PC-s hangszórók világa FELETT helyezkedik el. Egy kisebb házibuli (<50nm) hangosítását be lehetne vállalni egy Z-560-nal. Ritka jól szól. 12eFt/hangfal + erősítő. Ennyiért nehéz beszerezni 5 ilyen jó hangfalat erősítővel.
Bököggye Emvy embert egy ilyen tesztért. Meg fog lepődni...
:))
Szeretettel:
Szalma
ui.: Ezeknek a csíptetőibe befér a 2.5 mm-es fali kábel... Pl. -
szasza25
csendes tag
Sziasztok!!
HÁt vártam rá 5 hónapot, de tegnap megérkezett a Z-680
Hát megérte várni rá
BRUTÁLIS!!!!!!!!!!!!! -
Den
veterán
Szerintem őrültség pc-hez ilyen drága hangszórót venni. Soha nem lesz olyan minősége mint egy asztali rendszernek, márpedig ennél kicsit többért már akár sony rendszert kapsz.
-
::Geri::
tag
Szia.
Nekem egy Logitech Z-560-am van kb 2 hónapja. Fenomenális brutális :) Teljesen felesleges a 680-as , ez 40el olcsóbb , audigy , live + windvd , bsplayer lekeveri az 5.1-et tökéletesen , ha a center hiányozna akkor audigy kihajt egy plusz centert simán. A hangminősége nagyon jó , a mélyekről inkább nem beszélek,azok tüdökontroll jellegűek :) Én is kb 3 hónapot filóztam hogy mit vegyek , de végül emellett döntöttem , nem bántam meg! -
Pypec
tag
Aki tud hasonló kaliberű hangkeltő eszközt ne tartsa magában!
Jó dologa zene,de a tiszta hagok még jobbak!
Üdv -
Pypec
tag
SzIASZTOK !
Ezt a kis szerkezetet ajánlom a tesztelő figyelmébe!!
Szülessen róla mihamarabb sokrétű elemzés,vizsgálat,mert ránézésre jó Cuccról van szó (csak egyenlőre drága is 100+ eFt).
Én személy szerint akár meg is venném csak nincs hozzá kedvem :o)) -vagy inkább zsetonom-
Pofásan néz ki,meg ez a THX hitelesítés!(ez biztos valami szuper dolog)
Szóval nézétek meg....!
http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=17866
Aktív témák
- Poco F7
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mobil flották
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Erős törpe: ASUS NUC 15 Pro+
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3277, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest