Új hozzászólás Aktív témák

  • Tapsi

    addikt

    válasz Cathfaern #4509 üzenetére

    Amikor ilyesmiről beszélünk érdemes elengedni az egyéni preferenciákat, és meg kell próbálni az átlagban gondolkodni. Téged jelenleg hidegen hagy, hogy van-e saját lakásod, de lehet, hogy 10-15 év múlva feleséggel+2 gyerekkel teljesen másként fogsz gondolkodni. Az is viszonylag általános, hogy az emberek eljárnak időnként kocsmába/étterembe/színházba. Mellesleg a lakásbérlés is sokkal-sokkal drágább, mint nálunk. Persze nem arról beszélünk, hogy odakinn sz@r az élet, de jelentős ugrást inkább az alacsonyabb státuszú/rosszabban képzett réteg érzékel, hiszen Nyugaton a szakmunkások, és a diplomások bére között sokkal kisebb a különbség, mint nálunk.

    Az egész sztori onnan indult, hogy aki nálunk 400-500 nettót hazavisz, az nem fog javulást érzékelni az életszínvonalában 1,2 milliós kinti fizetéssel. Arról nem beszélve, hogy azokat a szubjektív tényezőket, mint haza, család, barátok nem tudjuk számszerűsíteni.

    Mellesleg ilyen hazai fizetéssel nem lehet gond az, hogy te kütyümániás vagy, kivéve, ha havonta akarod cserélgetni a cuccaidat.

    Persze az egész csak fikció, mert 1,2 milliós kezdőfizu már extrém kategória. Nézegettem én is külföldi állásokat, cégen belül is, de egyszerűen nem fizetnek eleget, pedig rég nem vagyok pályakezdő.

Új hozzászólás Aktív témák