Új hozzászólás Aktív témák

  • HoTDoG

    tag

    válasz tepenzed #4583 üzenetére

    Azt ajánlanám, hogy a BSc végzés után - vagy akár már előtte - helyezkedj el, lehetőleg erős angol nyelvtudást igénylő cégnél, ahol napi szinten használni is fogod. Én gazdinfo BSc után bevállaltam egy nappali MSc-t gazdasági vonalon, ami annyiból pozitív, hogy nem ugyanazt tanultam még plusz 2 évig, hanem "szélesítettem" a látókörömet. Igaz közben elmentem IT területen gyakornoknak, ahol a tanulmányaim végén fel is vettek volna, de más felé vettem az irányt.
    Amit sok helyen tapasztaltam, hogy kicsit sem hatotta meg őket az, hogy mesterdiplomám van szemben sok más jelentkezővel. Legalábbis IT vonalon biztosan nem. Egy cégnél ahova felvettek egy időben másokkal is, akiknek "csak" BSc diplomájuk volt, ugyanannyi kezdőfizuval indultunk. Mondjuk egy amerikai multinál ahol csak egy szám vagy túl sokat nem is kell várni :). IT vonalon viszont erőteljesen érződik, hogy sokkal többet számít a munkatapasztalat, ahol sokkal több gyakorlatiasabb dolgot sajátítasz el, mint az egyetemen. Másrészt pedig ha kedvet kapsz egy újabb diplomához, még mindig lesz lehetőséged munka mellett estin vagy levelezőn neki futni, amit egy jobb cégnél akár a cég kontójára - plusz vállalva, hogy ha x éven belül felmondasz, x részét vissza kell fizetned - is bevállalhatsz.
    Én most biztosan ezt a receptet követném, mert ha későbbiekben számítani is fog az MSc diploma - sokan azzal érvelnek, hogy vezetői pozíciókban, illetve külföldön főleg Svájcban számít - azt már az első években is elkezdheted és befejezheted és mégsem egy gyakornoki fizetésed lesz, gyakornoki tapasztalattal az önéletrajzban 2 év múlva.

Új hozzászólás Aktív témák