Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz syl5 #4875 üzenetére

    "a cég hivatalos nyelve (gondolom én) az angol, ami a napi kommunikációhoz is feltételezem alapkövetelmény."
    Nem feltételezgetünk :)

    "de azt se nagyon vágja le, hogy nem tudok angolul beszélni"
    Nem titkolózunk :)

    Én a helyedben megírnám nekik, hogy
    a) nagyon szívesen dolgoznál náluk
    b) viszont bizonytalannak érzed az angolod
    c) de szeretnél tenni ez ellen
    d) tehát ha gondolják mérjék fel a jelenlegi angol tudásod

    Ha az megfelelő, nyert ügy. Elképzelhető, hogy napi szinten nem is kell angolul társalognod, max. angol írt szöveget kell megértened, esetleg e-mailezned. De ha mégsem megfelelő, akkor pedig vállalsz intenzív tanfolyamot, amennyiben nekik megfelelő akkor munka mellett, ha nem megfelelő, akkor pedig tanfolyam után kezdenél náluk.

    Ha szakmailag megfelelő vagy nekik, akkor egy láthatóan őszinte válasz láttán nem fognak elutasítani.
    Abba gondolj bele, hogy ha kifejezed, hogy ez mennyire állom munka neked, de próbálod eltitkolni, hogy miért nem akarsz most rögtön kezdeni, akkor azonnal egy tüske lesz bennük, hogy valamit titkolsz (ne gondold, hogy ezt nem fogják észrevenni :) ). Már pedig utána az is eszükbe fog jutni, hogy ha alkalmaznak téged, akkor munkáddal kapcsolatban miket próbálsz majd eltitkolni? És lehet nem alkalmaznak. Jobb az őszinteség. A nyelvtudás hiánya nem halálos bűn, főleg Magyarországon, ahol statisztikailag is nagyon alacsony a több nyelvet beszélők aránya. Az őszinteség hiánya, és a tanulási hajlandóság hiánya viszont az bűn.
    Plusz egy elutasító válasz esetén gondolhatják azt is, hogy lehet van egy "álomabb" melód, csak őket elraknád talonba. És lehet azt veszed észre, hogy mire odamennél, már nem lesz meg a pozíció.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák