Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz Fred23 #82407 üzenetére

    Hűűűű... ez nagyon komoly! Úgy értem, hogy részben pontosan ezeket az összefüggéseket használom számoláskor, de ezenkívül még vannak fel és le módosító értékek. De gyakorlatilag, "csúnyán mondva" ez az alapja.

    A módosító dolgok boríthatnak is a sorrenden egyébként :
    itt egy gyors példa : adott ez a két CPU :
    AXDA1800DUT3C 4157133250748 JIUHB 0304MPM
    AXDA1700DUT3C 9783697260088 JIUCB 0301VPMW

    Ebben az esetben, a lista szerint az első CPU lenne a jobban húzható, DE a második lesz az. Mert a módosítói pozitívabb hatással van rá, mint az elsőre.
    Első példa CPU amúgy egy ritka szerencsétlen JIUHB, de létezik, és 2083MHZ-ig tud menni 1533-ról. Míg a második "barátunk" 2398MHZ-en tudna menni 1466MHZ-ről.
    Az egyébként, hogy mi a PR-je (1700+, 1800+ stb.) nem számít Tbred B-n belül, mert az egész egy nagy egységes szabadon konfigurálható platform (bizonyos szinten te magad otthon is átkonfigurálhatod a CPU-dat, FIGYELEMBE VÉVE(!) hogy mit enged a sorozatszám, mert sok esetben nem véletlenül azok az értékek amik!!! --- CSAKHOGY! annak idején mikor a Tbred B-k mentek akkor sokkal több jó CPU került ki, mint amennyit eltudtak adni, ezért tömegével lettek leminősítve 2600-2700+-osok 1700+-nak ... mert jobb volt olcsón eladni, mint drágán NEM! ezen alapszik a módszerünk lényege! -- egyébként fogyasztói szemmel értelmesebb lett volna egy, elképesztően drasztikus árcsökkentés, de az akkoriban azt jelentette volna, hogy a csúcsmodell 72 ezer ft-os áráról pár napon belül körülbelül 11 ezer ft-ra csökkent volna, és e felett az árkategória felett egyszerűen NEM lett volna CPUja az AMDnek... ami nyilván megengedhetetlen marketing szempontból)

    Még annyit elárulok, hogy a módszerem nem használható régi Spitfire Duronoknál nagy pontossággal (túl sok ismeretlen miatt csak szórást tudok megadni), ugyancsak elég nehéz a késői Sempronok meghatározása.

    Ha sokat nézegeted a belinkelt képet, egyébként rájöhetsz valamire, amit kiegészítve a "first look" technikával (amit majd tervezek cikkben leírni) már képes lennél gyorsan válogatni, IGEN/NEM alapon.

    Azt hiszem itt lenne az ideje tényleg egy átfogó cikknek... csak bizonyos (még magára várató) egyéb sikereimet is bele akartam tenni. Egy eszement projecten (Athlon XP) dolgozom, csak elakadtam :( Még csak nagyon alfa/béta eredményecskéim akadhatnak. Ahhoz kellett a 250MHZ-es FSB is.
    És pont most jön az idő hiány...

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák