Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz rocket #16031 üzenetére

    Ezt én se értem, hogy ha ennyire Tényleg a ropszám a lényeg, akkor erre nem lehetett volna egy B tervet csinálni? A fiji tudomásom szerint már egy ideje kész, a hbm gyártást kellett bevárni. Most vagy gddr5-tel még korábban érdemesebb lett volna kidobni egy kártyát a ma igényeihez igazítva, ami Tényleg megveri a maxwellt ($$$$$), de ugyanúgy elbukik dx12, meg compute, meg vr alatt. Év végén jöhetett volna a fury, akkor amikor már tényleg megvan a szoftveres környezet, az api, a driver, hogy sokkal jobb legyen, mint a Maxwell.

    Én visszanéztem korábbi teszteket, amikben nagyon lealázta a 980 a 290x-et, arról volt szó hogy sok esetben a 970 is elveri. Mai tesztekben már alig van különbség, a 390x pedig elhagyja a 980-at. Csak ezzel a megközelítéssel, hogy itt egy kártya, ami most még nem erősebb, mint a másiké, de hosszú távon elégedett leszel, szerintem még egy kártyát se adott el, egy százalék piacot se szerzett. Ellenben az nvidia tarolta a piacot azzal, Hogy 10-15-25%-os többlettel többet nyújtott a megjelenés pillanatában és utána már a kutyát Nem érdekelte, hogy fél évvel később ugyanabban a tesztben már nem lesz akkora különbség.

    Azok, akik épp most veszik meg a 980ti-t nyilván azt várták, hátha lemaradnak valami brutál teljesítméylnyről. Most, hogy tudják, hogy nem, megrendelik az 1-2%-kal jobbat ugyanannyiért, vagy oc-olva drágábban akkor is, ha amúgy tudják, hogy fél éven belül már lassabb kártyájuk lesz, mint a fury. Ez a stratégia, ami kevésbé előremutató, jövőálló termékeket vonultat föl, piacképesebbnek tűnik.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák