Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Abu85 #33889 üzenetére

    Hagyjuk a HBCC-t, mert nem annak működésének részlefei most a téma. Ez egy jó, és bizonyos nézőpontból egyedülálló újítás, a bigdata, és viseofeldolgozás területén valódi innovációvá válhat.

    DSBR. Mondtam, hogy lehet, hogy az amd draw stream technikája valóban egyedülálló, vagy legalább ritka. De a konkurencia is rendelkezik olyan eljárással, tile rendering, ami a memória sávszélesség problémájára megoldást biztosít.
    Én értem, hogy 30%, de mi 30%? Ennyivel csökkenti a sávszélesség igényt? Lehet, de a Vega ezzel együtt is pont annyival gyorsabb a fijinél, amennyivel magasabb órajelen üzemel. Tehát szuper, hogy 30%, de ez nem teljesítmémyben realizálódik, maximum könnyebb gyárthatóságban. Szuper, h van előrelépés, és azt ia készséggel elhiszem, hogy ez olyan fejlett űrtechnológia, amelyre a fejlesztők két éve várnak, hogy kutathassák, s ami technológiai kuriózum. De ha ez ma nem ad olyan előnyt, amitől a piros csíkok beelőzik a zöldeket,abból nem lesz eladás. Ha ez a ma egyedolállóan remek technológia iránytűként mutatja csak, hogy mit fog tudni a kért év múlva megjelenő program, a két év múlva megjelenő nvidia videokártyán, akkor az amdnek csak az aprópénz jut.

    Én tudom, hogy te nem így nézed, nem a csíkokat. De mégis furcsa, hogy látszólag úgy nyűgöződsz le ezektől a nevesített és jól megmarketingelt technógiáktól, hogy közben nem hozzák a csíkokat. Nem értem, hogy tudod valamiről azt állítani, úgy beállítani, hogy a legjobb, hogy közben semmilyen piaci csík nem támasztja alá. Lehetnek persze ilyen tesztprogramok, amik két év múlva bevetett technológiára készülnek, de mire a tesztprogramból program lesz, addigra a konkurens hardver is tudja. (Ez alól a AC volt kivétel, ahol inkább a tesztprogramot igazították a konkurens gyártó képességeihez)

    Ahhoz, hogy ezek a technológiák alkalmazva legyenek, előnyt biztosítsanak, ahhoz piaci reszesedés kéne, ami egy-két tőkeerős kutatásban is utazó játékfejlesztő céget rávenne az új technógiák bevetésére. Ahhoz, hogy az új technológia bevetése, alkalmazásba vétele mielőbb megtörténjen, ahhoz a ma technológiájának is előnyt kellene már biztosítania.

    Ehhez képest az hardveres új képességek megjelenésétől számított 1 éven belül készül csupán néhány olyan program, ami az új technológiák alkalmahásba vételével az amd kártyáit legfeljebb felhozza arra a szintre (perf /mm2, perf/w), amit a konkurencia a szoftverpiac egészén a megjelenéstől számítva hoz. És erre mondod, hogy nem csak papíron léteznek ezek a legjobb technológiák

    Ez AZ amdt nem zavarja? Legalább akkor Mondjuk el, elemzőként, hogy mi miért nem sikerült.

    High Bandwidth Coherent Connection
    Jolly joker, az, de csak annak, aki ezt üzletileg sikerre is viszi, akinek sikerül elterjesztenie. Az amd évek óta küszködik a hsaval is. Haladni kell, mert persze aki lemarad, biztosan bukik. De hiába van az amdnek már lássan 4 éve memória koherens igpje, mégse terjed az amd apu megoldás. Mégsincs az, hogy olyan előnyre tudna szert tenni ezáltal, hogy mindenki aput akarna venni. És az se igazán látszik, hogy olyan eszméletlenül sokan állnának sorban egy ryzen és egy Vega gmivel összekapcsolt bigapujáért.
    Ez nyílván nem független a piaci erőviszonyoktól. Underdogként nehéz. Mégis a Te tolmácsolásodból nem az jön le hogy az amd küszködik küzd de elnyomják lenyomják nem sikerül falakba ütközik hanem az hogy csinálhatja a kis dolgait nyugisan nyomja techno szöveget nyomja hogy fogja majd megváltani a világot aztán a végén nem teszi nem nem így történik Vagy esetleg máshol akinek a hasonló megoldása várja meg a világot lepereg róla nem érdekes.
    Olyan mint hogy ha az AMD olyan akarsz e lenni mint az arm hogy csak így IP fejleszt azt nem használja akinek tetszik és nem veszi észre hogy senki nem használja senki nem veszi és azt se veszik amit ő állít elő terméket

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák