Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz Cifu #43938 üzenetére

    Lesznek bennük érdekességek. Igazából a hardver szerintem már most is meg lenne a PC-ben, de itt azért sokkal körülményesebb azt mondani, hogy akkor holnaptól a grafikai futószalag nem olyan, amilyen volt. A konzoloknál ezt tök egyszerű megcsinálni, hiszen ott a generációváltás egy reset is.

    Haszna pedig van, mert ma már sok dolog gyorsabban megoldható voxelekkel. A Sony például egészen konkrétan kutatta ezt az elmúlt években, és nagyjából kidolgozták, hogy mire optimális a voxel cone tracing, illetve mire kell ray tracing. A kettőt együtt jó alkalmazni, mert úgy a teljesítmény a mostani PC-s rendszerhez képest is hatványozottan jobb. Ez az ami a PC-nek egy nehézség. Olyan rendszert kell csinálni, ami igazodik a grafikai futószalaghoz, mert azt nem lehet cserélni reset nélkül, ahogy a konzoloknál. És a PC-s megoldások itt veszítenek egy rakás teljesítményt. Viszont addig nem tudsz itt előrelépni, amíg a gyártókkal ki nem dolgoznak egy közös új alapot.

    (#43943) imi123: Lehetnek az RT-től látványosan szebbek a játékok. Amiért nem azok ma az attól van, hogy a mostani rendszer hatásfoka elképesztően alacsony, így hiába beszélünk gyorsításról, olyan rendkívül visszafogott módon lehet csak alkalmazni, hogy végül nagyítóval kell keresni az előnyt. Ugyanakkor maga a rendszer képes arra, hogy pixelenként több sugárral számoljon, a sugarak sokkal tovább követve legyenek, tehát magával az alappal elérhető minden, amit az offline renderekben látsz, csak a mostani kialakítás több helyen is brutálisan pazarló. Emiatt lesz átdolgozva az RT futószalag. Valamennyit segíteni fog, de az igazi változást majd az fogja hozni, amikor már nem csak az RT, hanem a grafikai futószalag is módosul. Csak ezek a változások papírnehezékké teszik a régebbi hardvereket, amelyek nem tudják támogatni az új futószalag lépcsőket.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák