Új hozzászólás Aktív témák

  • Alogonomus

    őstag

    válasz Jack@l #48214 üzenetére

    "512 bitesként és 16 gbn-osként fogják hirdetni, ami nagyon nem lesz igaz. Mert két memvezérlő lesz 8-8 gb-al bekötve. Ha írni kell és mindkét kártya használja a "közös" memóriát, tükrözni kell az adatokat és csak 256 bittel lehetséges. Olvasáskor így meglehet az 512 bit, feltéve ha mindkét mag egyszerre dolgozik."

    Még ha nem is tudná ezt szinte mindig az AMD driverből kezelni, akkor is sokkal ritkábban jelentene korlátozást, mint az Nvidia látszólagosan megduplázott CUDA magok kihasználhatósága.
    Az Ampere kártyák hardveres korlátja szoftveresen aligha oldható meg, így csak speciálisan megírt grafikus motor esetén tudnák kihasználni a kártya potenciálját, bár akkor pedig valószínűleg vagy a fogyasztásuk szállna el még jobban, vagy thermal throttling miatt a működési frekvencia esne vissza jelentősen. Bányászáshoz például tényleg jobbak lehetnek az Ampere kártyák, mint az RDNA2 kártyák, mert bányászáshoz írhatnak speciális algoritmust a kártya speciális duplázott magjaihoz. Valószínűleg fordult a világ, és most az Nvidia lesz a miner kártya, az AMD pedig gamer kártya.

Új hozzászólás Aktív témák