Új hozzászólás Aktív témák

  • rokarudi

    aktív tag

    Na hosszas várakozás és idegeskedés után megérkezett az Onda v711-em Kínából. Ahhoz képest, hogy a Singpost elvileg már prémium szolgáltatás volt a 3 hétig vánszorgó kínai postához képest, ennél is október 12-től 29-ig tartott, amíg megkaptam. Sőt szegény spiritex kolléga még mindig várja (ha azóta nem frissült ez az információ). Amúgy a tab egészen jó, szerencsére a frissítés alatt sem halt meg, szép a képe, gyors, korrekt összeszerelésű, és az én igényeimnek megfelel. A firmware frissítési mizéria tipikus kínai dolog, ebbe inkább nem mennék bele, aki Onda-t vásárol, úgyis találkozik majd vele, és lehet, hogy lesz néhány újabb ősz hajszála, ha eddig nem volt.

    Én is az ipadalternative.com-tól rendeltem, nekem semmi bajom nem volt velük, de... Az az igazság, hogy ez a kínai rendelés irtózatos lutri, és ez tényleg csak akkor tudatosul az emberben, ha nem úgy mennek a dolgok, ahogy szeretné. Ha jól emlékszem 10 nappal azután, hogy még mindig nem változott a status a SingPost oldalán (despatched to overseas), megpróbáltam kideríteni, hogy hol lehet a csomag. Közben sajnos utánanéztem a neten a Singpost-nak, és elég rémálomszerű történeteket írtak arról, hogy hogyan lopták/hagyták el a csomagokat. Ha nincs biztosítva a csomag, akkor a max. kártérítési érték 68 dollár vagy amennyi csomagra rá van írva. Ez azt jelenti, hogy mivel a kínaiak töredék árat írnak a csomagra, ezért valszeg addig húzzák a pénzvisszatérítést ameddig csak lehet, mert a posta őket nem kártalanítja.
    Szóval megkérdeztem a SingPostot, a Magyar Postát, az ipadalternative.com-ot, de igazából senkinek halvány lila fingja sem volt arról, hogy hol lehet a csomag. Szingapúrból már feladták, ide még nem érkezett meg, úgyhogy várjak. Vártam. 26-án végre frissült a status,de addigra már lemondtam a csomagról, mivel mindenhol azt írták (sőt ha jól emlékszem itt is írta valaki), hogy 10-12 nap alatt ki is hozták, nekem meg 12 nap után még a vámra sem érkezett meg.

    Úgyhogy ebből az egészből csak annyit szűrtem le, hogy nagyon hosszú időnek kell ahhoz eltelnie, hogy én újra Kínából rendeljek. Szép-szép, ha minden oké, de tudatosuljon mindenkiben, hogy ha gebasz van, akkor sokat kell teperni, hogy ne gyere ki rosszul a dologból, főleg, hogy egy dispute után a Paypal-es visszafizetés is hetekig tarthat. A lényeg, hogy legközelebb inkább várok valami akciót, karácsony előtt biztos vannak olyanok, hogy 0%-os THM-mel lehet részletre vásárolni, és valami megbízható gépet (Nexus 7, vagy valamelyik Samsung tab) vásárolok.

    Uff, beszéltem :)

Új hozzászólás Aktív témák