Új hozzászólás Aktív témák

  • pacman_123

    tag

    válasz Z0mbi #50713 üzenetére

    Hűha ...

    Szóval porzsák és (por)szűrő nélkül használtál porszívót, és csodálkozol hogy átszívja magán a port ... ez ... érdekes tapasztalat :) Ráadásul betömted a kifújó csonkot, amivel valóban gyorsan meg tudnád sütni egy porszívó motorját. Te .. amikor ezt kitaláltad, nem gyümölcspárlatoztál akkor is kicsit?? :D Bocsi, de ezt nem lehetett kihagyni. Amúgy egészségetekre! Tökjó az olyan anyós, akivel le lehet ülni dumálni/inni egy kicsit, és nem inkább le kell tagadjuk.

    Szóval egy porszívó esetén nem baj, ha van valami ami magában tartja(!) a port. Ha kiveszed a porzsákot, és csak a hab(!!)szűrő van rajta (a linked alapján HEPA szűrő nincs hozzá. (??), csak szivacsos szűrőt adnak. Olyat ami a nagy tesóhoz jár. Ilyesmi.) akkor ugyan minek kellene megtartania a port? Gyakorlatilag keresztülszívod a port a porszívón, perszehogy kifújja magából (ami bemegy, annak ki is kell jönnie) Plusz a motor is megköszöni majd neked, hamarosan, ha így folytatod. A kifújó csonkot meg NEM tömjük be jóember :D ... nem is értem ez hogy jutott eszedbe. Nem dísznek van az rajta, hogy/hol jönne ki a beszívott levegő?

    Tehát: amíg nincs ciklonos leválasztód: porzsák. De mivel a ciklonos leválasztó sem tartja magában teljesen a finom port (ld videó): porzsák. Ha kiveszed a porzsákot, HEPA filter ajánlott (én így használom) - a motort védeni kéne azért, mertt csak az szív ... Az hogy lecsökken a teljesítménye: perszehogy lecsökken. És? Ez ilyen játék. Nem nyírom ki a motort csakhogy nyerjek pár mPa vákumot. Ja, még valami: maga a ciklonos leválasztó/forgácstároló kombó is fog teljesítményvesztést eredményezni. De hidd el,. ezek a barkácskat. porszívók is elszívják a port - ha helyesen használják őket .... Sztem a Güdéddel sem lehet sok baj, csak ne nyírd ki.

    Fából a forgácstároló: Igen, egyrészt azért, mert anisztatikus. Másrészt, mert volt otthon épp 6-os rétegelt, sok nem kell hozzá. Ja meg 18-as az aljának, felső gyűrűnek. És a legfontosabb: ez a műa. hordókkal/vödrökkel ellenbtétben soha nem fog összeroppanni. Elég egy pár mp-ig tartó dugulás, egy vastagabb falú műa. cefréshordó is simán összecsuklik. De akár a fém is.

    Persze az összeroppanás ellen is van megoldás: nyomáskiegyenlítő-szelep. De én akkor is maradtam a rétegelt lemeznél:
    https://www.youtube.com/results?search_query=dust+collector+pressure+relief+

    [ Szerkesztve ]

    Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

Új hozzászólás Aktív témák