Új hozzászólás Aktív témák

  • Mathiask

    senior tag

    Tibor77i és python 1,
    szerintem nagyon elbeszélünk egymás mellett. Lehet én nem értek még valamit.
    Ahogy én látom az összes linkelt gain structure-ös leírásból:
    1.: jelalak torzulás akkor következik be mikor az erősítőt túlhajtják a határain pl 50W-ra van specifikálva kis torzítás mellett, de te 60W-ot akarsz kivenni belőle, mert még hangosabbat szeretnél. Eléred a maximumát és még tovább tekered a hangerőt, nem lesz már hangosabb, csak torzabb. De ezen nem segít semmilyen hangerő csökkentés, legyen az RCA attenuator, vagy az hogy visszaveszel a lejátszóban a hangerőből(feltételezve hogy nem csökken a dinamikatartomány). Egyszerűen ha egy olyan adott hangerőt szeretnél amire nem képes az erősítő teljesítményed, akkor ez lesz, mindegy a bemeneti érzékenység. Ha lecsökkented a bemeneti jelszintet, akkor halkabb lesz a rendszer, amit majd a hangerőgomb feljebb tekerésével pótolsz, hogy elérd a kívánt hangerőt, de ekkor ugyanúgy fog torzítani, mint annak előtte. Egy előnyét látni ennek, azt hogy nagyobb tartományban használható a hangerő szabályozó, ami persze nagy előny. De ha egy adott hangnyomás után torzított, akkor ezután is fog. Azt el tudom képzelni, hogy mivel finomabban állítható egyszerűbb nem beleszaladni a túl nagy hangerőbe, így kisebb hangerőn nem fog torzítani. Persze ezzel hogy...
    2.: ...csökkented a jelszintet az erősítő előtt(rca attenuator, vagy lejátszó), akkor csökkented a SNR-t is. Közelebb kerül a jel és a zaj, majd az erősítővel kompenzálod a csökkent hangerőszintet és felerősíted a zajt is.

    Szívesen veszem ha valaki kijavít a fentieket illetően ha tévedek. Ezzel nem azt akarom mondani hogy amit tapasztaltok az nincs, csak annak a magyarázata nem a linkelt leírásokban keresendő, hanem máshol.(már ha nem tévedek a fentieket illetően)

Új hozzászólás Aktív témák