Új hozzászólás Aktív témák

  • Mathiask

    senior tag

    válasz #92251648 #3357 üzenetére

    "pont úgy szól a rendszerem, ahogy szólnia kell ezekkel a Bals dugókkal"

    Hát igen, az a fránya prekoncepció. Szerintem nagyon alá van becsülve a szerepe a hifiben(és más egyéb jelenségeknek is).
    A minap láttam egy interjút Wayne Colburnnel (Pass Labsnál tervezi az előfokokat), aki azt mondta hogy ha változtat valamit, akkor mindig behív valakit hogy hallgassa meg más is, mert mivel ő tudja hogy mit változtatott azt is tudja milyen irányba kéne a hangnak változnia és akkor azt is fogja hallani.
    Szerintem is egy dolgot lehet kezdeni ezzel, tisztába kell lenni ezzel, na nem azért mert akkor kiküszöböljük a hatását, mert azt szerintem nem lehet, hanem azért mert így kevésbé kényszerítjük magunkat hogy azonnal hozzunk ítéletet a hallottakról. El kell fogadni hogy nem mindig az a valóság amit először gondolunk, kell sok idő hogy helyére kerüljenek a dolgok.

    Egy másik történet, szintén Pass Labs. Nelson Pass mesélte, hogy a legjobb fülű ember akit valaha ismert(azért tőle ez csak jelent valamit) egy bizonyos Joe volt. Akit egyszer megviccelt és kapott otthonra két tök egyforma erősítőt, hogy mondjon véleményt. Persze nem mondta neki hogy egyforma, az egyikre A volt írva a másikra B. Aztán pár nap múlva visszahozta és azt mondta hogy az A az jó, viszont a B-n még dolgozni kéne. Pedig Joe a cégnél még trainingeket is tartott ha jól emlékszem hogy is érdemes készülékeket fül alapján értékelni. És Nelson is azt mondta hogy amúgy Joe nagyon megbízható volt ha kellett, 90%-os találati hatékonysággal tudta a különbségeket detektálni.(érdekes a 90% annak függvényében hogy nagyon nagyra tartotta Joe hallását)
    Szóval csak azt akarom mondani hogy szerintem nem szabad a hallástól(fül+agy) azt elvárni hogy olyan legyen mint egy gép(mikrofon), hogy körülményektől függetlenül képes legyen azonnal objektíven értékelni a hallottakat.

Új hozzászólás Aktív témák