Új hozzászólás Aktív témák

  • #92251648

    törölt tag

    válasz Mathiask #7151 üzenetére

    "Szerintem abból fakadnak ezek a gondok, hogy nagyon mélyen bennünk van, hogy amit tapasztalatunk az az IGAZ és ebben megingathatatlanul hiszünk. Így aki mást mond az NEM mond IGAZ-at."

    Hajlok rá, hogy manapság ez az általános hozzáállás. Mikor én hifizni kezdtem, ittam a nálam tapasztaltabbak szavait és eszembe nem jutott megkérdőjelezni őket. Az csak 1-2 évtizeddel később alakult ki, mikor már nekem is volt némi tapasztalatom és túl voltam az első 5 hangdoboz építésen, egyre magabiztosabban mozogtam a kütyük között. Ezt követte az észosztás korszaka, mikor nagy lendülettel osztogattam a tanácsaimat, tettem közzé a véleményemet. Ma már azt gondolom, ennek kb semmi értelme, sőt sokszor kimondottan káros.

    Hangmérnöki tanulmányaim során is alapvető volt, hogy hittem a tanáraimnak. Ez később sem változott, sőt mikor már önállóan dolgoztam, egyre erősebben éreztem, mennyire igazuk volt, amit a zöldfülűek persze imádnak kétségbe vonni.

    Manapság jóval tudatosabbak és egoistábbak az emberek, többségük totálisan egocentrikus világban mozog, ahol nekik van a messze legerősebb szavuk. Ez tettenérhető a HiFi-ben is, mikor rácáfolsz valakinek a véleményére, nagy valószínűséggel ádáz ellenségeddé teszed. Nekem is van néhány. :)

Új hozzászólás Aktív témák