Új hozzászólás Aktív témák

  • poncso86

    csendes tag

    Sziasztok!
    2017 ben kezdtem megismerkedni a hordozható hangszórókkal, azóta elég sok típus volt a tulajdonomban és jelenleg is több van. Szívesen megosztom a tapasztalataimat az egyes típusokkal kapcsolatban. Én is sokat köszönhetek Oluv munkásságának a témában, akinek a tesztjei itt is népszerűek.
    Alábbiakban felsorolom az általam birtokolt hangszórókat mondjuk úgy teljesítmény/hangzás szerint növekvő sorrendben.

    Zajkeltő:
    1. Proda PR-372 - eszméletlen üzemidő, guszta küllem, nincsenek zenei erősségei

    Használható kategória:
    2. Vava voom 23 - nagyon hosszú üzemidő, masszív kidolgozás, mélyebb tónusú hangzás, persze nem megy igazán mélyre, mint a később tárgyalt darabok.
    3. Anker soundcore sport XL - masszív kialakítás, jó üzemidő, felejthető hangzás, kevés mély
    4. Anker soundcore mini - rádió, sd kártya, fém ház, nagyon kicsi és méretéhez képest elég jól szól. Xiaomi mi speaker kategória.

    Élvezhető kategória:
    5. Tribit xsound go - ár-érték bajnok, kiegyensúlyozott hangzás, jó üzemidő, kicsi, kényelmesen hordozható.
    6. Sony SRS XB20 - nagyon jó mindenes, szép hangzás, mértéhez képest hangos, igényes kidolgozás, üzemidő átlagos.
    7. JBL Flip 4 - ugyanaz, mint az XB20, csak jobb üzemidővel. Bár nagyon halkan nem jöttek ki úgy a mélyek, felfelé már annál inkább.

    Felső-közép kategória:
    8. Klipsch Groove - szép kidolgozás, átlagos üzemidő. Átlag feletti hang, ami nagyon kellemes, az egész nap hallgatható fajtából. Mint egy pici polcsugárzó. Van benne kakaó, mélyeket sem veszi el számottevően max hangerőn. Halkan is szép telten szól. Kialakítása miatt nem az a típus amit az utcán kényelmesen lóbálva viszel a kezedben. Ajánlott kategória.
    9. Minirig 3 - durva hangerőre képes (40w) és hangzása szintén polcsugárzós jellegű. Minden a helyén van, maxon sem esik szét a hangkép, noha ez is redukálja némileg a basszust érthető módon kb. 80% környékén. Minőségi, masszív kialakítás. Extrém üzemidő. Extra funkciók, telefonos alkalmazás. Nagyon ajánlott kategória.
    10. Klipsch KMC 3 - ezzel házibulit is lehet rendezni. Hangfalas jelleg, nincsen benne passzív membrán, hanem egy 130mm-es mély két magassal megtámogatva, 65w névl. /130w csúcs teljesítmény mellett. Igényes kialakítás, érintős gombok, bass-reflex ház. Nem válik harsánnyá maxon sem (mint pl jbl boombox) és mélyet sem vesz el. Két érték példának: min frekvencia 45 Hz, max hangnyomás 105 db. Ami a hátránya, az az előnye is: nincs beépített akku. Ha vinni szeretnéd kültérre, 8 góliátot kell belepakolni.:)

    Azt hiszem mindet sikerült összeszednem...

    Remélem valaki hasznát tudja venni a tapasztalataimnak, illetve szívesen válaszolok a kérdésekre, igyekszem követni a fórumot.

    Üdv

Új hozzászólás Aktív témák