Új hozzászólás Aktív témák

  • májkimiki

    őstag

    válasz ubyegon2 #9964 üzenetére

    Nem vagyok teljesen meggyőződve arról, hogy a Debian telepítők mindegyike ugyan azt a szkriptet futtatja.
    1: Van itt egy pár öreg szaki, aki minimal netistallból általában szervereket telepít. Ők már nemegyszer említettek olyan dolgokat, amik szerintük nem úgy van. Ahogy itt előjöttek a gondok.
    2: Van a hagyományos Debian graphical install felület, ami live nélkül fut. Ennek van a CD, DVD és non-free változata is.
    3: Van a non-free bebootolt live rendszer alól indított Calamares telepítő is. (ebben fel sem merül a sudo nem sudo kérdése, mert default sudo-s rendszert csinál). A többieknél dönthetsz ha kihagyod a root jelszót vagy megadod.
    Kipróbáltam már mindegyik telepítő metódust. Mindegyiknél volt valami más ami a másiknál nem úgy lett a végére. A sources.list-be benn maradó CD forrás. Vagy a non-free liveból telepített rendszerből kimarad a contrib és non-free repo. Van ahol felemásan kerül be.
    Szóval elvileg egy kaptafa lenne a Debian, de még sem az.
    Nem is lepődök meg a múltkori híren, hogy be szeretnék tenni a non-free cuccokat is az alap rendszerbe. Aztán, hogy ebből mi sül ki, majd meglátjuk.
    Ha képben van az ember debianilag, akkor ezek nem olyan eget rengető problémák. A kezdőket viszont meg tudja szívatni rendesen.

Új hozzászólás Aktív témák