Új hozzászólás Aktív témák

  • attiati

    veterán

    Van az elmúlt 1000 napra minden nap egy számom, ami folyamatosan változik véletlenszerűen fel és le.

    A legelső naptól kiindulva kiválasztom egyesével a számokat és végignézem. Azt szeretném kideríteni, hogy a következő például 75 napban mekkora volt a legnagyobb kilengés felfelé és lefelé a kiinduló naptól kezdve. Ha megvan, akkor átugrok a 2. napra és az azt követő 75 napot vizsgálom.

    Ezt egyszerűen meg tudom csinálni a min, max függvénnyel, és ha megvan a min. max érték, akkor leosztom a kiinduló értékkel, és megvan a százalékos elmozdulás. És végighúzom a függvényt, így mindig a következő 75 napot vizsgálja.
    Ha végeztem mind a 925 nappal (ugye a 926. naptól már ugyanazt a 75 elemű mozgó idősort vizsgálom, mint a 925. napon), akkor szeretném optimalizálni a számítást.
    75-ről növelném vagy csökkenteném a vizsgált mozgó időszak napjainak számát. És ki szeretném számolni minden számú mozgó időszakra (10 naptól egészen 400 napig az összes variációra).
    Elég unalmas lenne mindig eggyel hosszabb időszakra végighúzni a képletet 400 féleképpen.
    Erre szerintetek van valami egyszerű megoldás, vagy csak manuálisan lehet?
    (a valóságban jóval nagyobb mintáról lenne szó, mint a példában)
    (szeretném optimalizálni az időszak napjainak számát, és megtalálni azt a hosszúságú időszakot, ami mellett max. 10,11,12… 500 %-os elmozdulás volt)

Új hozzászólás Aktív témák